mammaprutt

Om födelsedagen!

Kategori:

God lördagkväll! Har du haft en bra dag? Vi har sorterat och kastat MASSOR utav kläder! Självklart kommer vi att ge bort det mesta, men lite åker direkt i soptunnan! Så skönt att gå rensa och bli av med lite kartonger. Sedan har vi lekt, lagat mat och bara tagit det lugn. Wilmas födelsedag i torsdags va jätte bra! Eftersom den inträffade i veckan när vi jobbade så va det bara vi i familjen som firade. Farmor och farfar kommer imorgon och mormor o morfar kommer nästa helg, då dom varit magsjuka. Men dagen var som sagt jätte bra! Vi gick upp tidigt för att gratta henne på sängen. En vaken-men jag låtsas sova- Wilma var det som låg där i sängen. Fina paket öppnades och en glad 6 åring var det som åkte iväg till dagis. Sång och gratulationer blev det på förskolan under dagen! Självklart så får födelsedagsbarnet välja vilken mat som ska serveras hemma. Och denna födelsedag så var det hamburgare från corner som var önskemålet. Så efter dagis o jobb så åkte vi dit. Mat i magen och eftersom Wilma inte gillar tårta så var även en kladdkaka bestämd. Sagt och gjort så mumsade vi kladdkaka här hemma! Wilma gick och små åt lite i smyg titt som tätt, men jag kom på henne från första stund =) skillnaden på denna dag och andra dagar är ju dock att det är helt okej att smyg äta kladdkaka =) mycket sång, pussar, och paket blev det under dagen. Precis så där som det ska vara när man fyller år! Man ska känna hela tiden att det är just sin dag! På kvällen var det en mycket trött Wilma som somnade. Tror inte att det tog mer än någon minut på kudden innan ögonen var stängda! =) en bra födelsedag helt enkelt! Kram

Min min min!!

Kategori:

Älskar dig!!

Hipp hipp hurra!!

Kategori:

Grattis Älskade Wilma på din 6 årsdag!! Snön ligger kristallklar på backen och träd. Kylan biter stadigt i kinderna, men solen skiner. Den skiner för dig idag! Vi älskar dig!

Godnatt..

Kategori:

Min femåring.... <3

Imorgon blir hon stor..

Kategori:

Godkväll.. Som rubriken låter så blir våran lilla prinsessa stor imorgon. Eller iallafall större. Vet inte, men denna födelsedag känns lite mera i mamma hjärtat än vad dom tidigare gjort på nått vis. Det slår mig mer vad fort tiden går, än vad jag känt dom andra födelsedagarna. Att gå från 5 år till 6 år är ett stort steg. Ansökan till skolan är iväg skickad och snart är sommaren här och det är dags att lämna henne just på skolan. DET min vän, det känns!! Från att vara ett litet dagis barn till ett riktigt skolbarn! Nä.. jag vill ha henne så här liten hela tiden =) kommer såå väl ihåg hennes födelse och det var en dröm förlossning! Våran allra första lilla prinsessa, den 24/1 2007! Vågen stannade på 3780 g och längden var 51 cm. Hon var som en liten, liten groda som låg där på mitt bröst och som kollade med sin små och djupa, alldeles vackra, blåa ögon in i mina och Dennis. Ett minne man aldrig kommer att glömma!! Och som sagt imorgon fyller hon 6 år! 6 hela år! Våran älskade, älskade flicka. Som vi ÄLSKAR DIG!! Kärlek!

På bättringsväg..

Kategori:

Hej måndag! Hur mår du? Här är det på bättringsvägen. Wilma och Filippa har varit på dagis idag och oj vad kul dom hade haft! I och med att vi har varit sjuka sedan den 10:e här hemma så har vi inte haft krafter att dansa och kasta ut granen! Men idag efter dagis så blev det av. En julgranssväng och en tablettask till barnen! Såå skönt att få kasta ut barr busken nu!! =) på spisen står kalopsen och kokar för fullt! Jag känner matlust igen! =) igår gjorde älsklingen plankstek i hopp om att jag iallafall skulle få i mig lite, och det fick jag. Och idag slår han som sagt till med kalops (en av min favorit mat) så jag tror nog allt att en och annan tugga går ner idag med =) det är tur att man har en matglad man i huset så man slipper att både laga maten och försöka hitta matlusten. Man brukar ju oftast bli mätt av att bara känna doften då! Filippa går runt här hemma och sjunger blinka lilla stjärna och vi komma, vi komma. Några låtar som verkligen fastnat. En annan sång som hon också börjat få in är Pippa Långstrump.. Så klart! =) så söt när hon går och sjunger! Nä, nu ska jag ta tag i lite tvätt. Kanske hörs senare! Kram.

Såå gott!

Kategori:

Tänk att vatten med is kan vara sååååå gott! Skulle kunna dricka en hel sjö. Men tror jag smuttar ett tag till..

Fy vilken vecka!

Kategori:

God morgon! Hoppas du haft en bra natt. Inget man kan säga att vi haft. Denna vecka har varit en jätte jobbig vecka. Fy. Wilma som fick halsfluss på torsdagen. Filippa som fick kräksjukan i lördags. Blev bättre under natten till söndagen och hela söndagen fram tills kvällen då hon spydde igen! Sen var det Wilmas tur på tisdagen. En gastroskopi på onsdagen och igår fick jag kräket!! Inte nog med att jag ligger sjuk, så hör jag Filippa som kräks IGEN!! och vart kräks hon? Jo, i våran säng där vi bara någon timme innan lagt på nya madrassen som vi var och handlade då Wilma kräktes ner våra gamla!! Och billiga är dom ju inte precis!! Inte nog med detta, så går Filippa och gnäller till och från att hon har ont. Hon har inte ätit sen sin kräksjuka och aj aj aj säger hon flera gånger per dag. I natt har hon vaknat stup i kvarten, hostat och gnällt aj aj. Själv har jag ju då varit sjuk med allt vad det innebär och på köpet har jag fått värk från helvetet i svanken och ner i benen! Krampar och gör så fruktansvärt ont! Jag säger bara det att fy fan för kräksjuka!! När ska detta sluta?! Så nu vet du hur glamoröst och myyyyyysssigt vi haft det och har det! Kram.

Sötisen..

Kategori:

Klockan är 21.32 och Filippa kom gåendes i hallen för en stund sedan och ville inte somna om. Så hon blev kvar med mig i soffan. Just nu så sitter hon och ska måla med en penna. Och hon sitter och trycker in och ut spetsen och gap garvar =) sötisen!! Haha. Är fortfarande kvar i min brors lägenhet. Åkte ju som sagt hit igår, för att försöka hålla mig borta kräksjukan, och genomföra gastroskopin. Och eftersom Wilma fortfarande känner sig trött och har lite magont så sover Filippa och jag kvar här en natt till. På så sätt får hon ta det lite lugnt innan lillasyster kommer hem och tar över huset! Allt ska ju gärna gå i 180 då =) men jag saknar henne nått OTROLIGT!!!! Hon och Filippa är verkligen mitt allt!! Nu ska jag fortsätta se "Mia på grötö" sedan blir det troligtvis sängen med Lillskrutten. Hon är hes i halsen och vill inte äta nått om dagarna, sedan hon va magsjuk. Men jag börjar fundera på om även hon, likt Wilma kanske har fått halsfluss. Får se hur hon låter och är imorgon. Nu tv:n =) kram.

Då var det gjort..!

Kategori:

Hej fina du! Nu har jag tagit mig igenom en gastroskopi! Kan ju absolut inte påstå att det va en härlig upplevelse. Men väl på plats sa jag att jag struntar i lugnande och jag struntar i bedövning av svalget. Jag bara kör! Sagt och gjort. Fick en typ av bitring att bita tänderna emot och så var det bara att köra ner slangen. Jag gav mig bara fan på att få det gjort, slappna av och andas. Obehagligt, absolut! Men nu är det gjort. Ett bråck på matstrupen (tror det va matstrupen) hittade han, annars ingenting onormalt. Skönt att ha det gjort! Nu ska jag äta sen frukost. Imorse var de ju bara Filippa som kunde äta =) kram.

Tillbaka på ruta ett!!

Kategori:

Godkväll! När man trodde att allt var över så va det dags igen! Vi hann lagom hem från pulkabacken så började Wilma gnälla om magont. Hon gick upp och la sig i våran sång och sen började det! Kräk i hela sängen!! Bara att bära in henne till duschen och tvätta av henne. Salta göra rent i sängen! Eftersom jag har en gastroskopi inbokad imorgon så tog jag efter en stund Filippa med mig och åkte till min brors lägenhet i stan. Han är inte hemma här så vi sover över, i hopp om att jag inte ska åka på skiten och kan göra gastroskopin imorgon! MEN jag känner mig redan nu uppblåst i magen och mår lite illa så att jag klarar mig till imorgon är väl inget att lägga pengarna på! Hur som haver. Vi hade kul i backen innan sjukan släpptes lös igen. Vi åkte allihopa och kul var det! Avslutade med att göra en snö lyckta! Kram.

Hej mitt vinterland!

Kategori:

Hej där! Vilket vinterland vi vaknade upp till idag! =) ska det ändå vara vinter och kallt så kan det ju lina gärna snöa och vara vitt! Riktigt pudrig ängla snö är det som faller idag. Härligt!! =) vi ska ta våra barn (som fortfarande är hemma då det ska gå 48 timmar sedan sista kräkningen) till pulka backen lite senare. När vi var ute och gick igår så hittade vi nämligen en liten, gullig och helt perfekt backe! Wilma kunde åka från toppen och tyckte det var jätte kul! =) men innan dess så blir det lunch och en tupplur för Filippa. Bjuder på bilder från våran promenad igår. Den gjorde oss gått! Kram.

https://cdn3.cdnme.se/cdn/8-1/3493471/images/2013/pic_50f5337fe087c3506aa0d391.jpg" class="image">

https://cdn3.cdnme.se/cdn/8-1/3493471/images/2013/pic_50f533829606ee7e676e8692.jpg" class="image">

https://cdn2.cdnme.se/cdn/8-1/3493471/images/2013/pic_50f53385ddf2b304cbd1e9e1.jpg" class="image">

Orkeslös..

Kategori:

Hej måndag! Här rullar Filippas för tillfälliga favorit, Dora, på tv. Filmen har gått i ett, hela dagen. Någon mat äter hon inte! Men dricker gör hon. Wilma tog en klubba och självklart såg Filippa det, och krävde en hon med! Absolut inget bra för hennes lilla mage, men hon får ju iallafall i sig lite socker, och inte bara vatten! =) hon går även runt och sjunger Blinka lilla stjärna, för fulla muggar! Ingen annan av oss har fått den äckliga kräksjuka, än så länge!!!! Och jag hoppas att vi klarar oss. På onsdag ska jag ju göra min gastroskopi, och det skulle vara såååå skönt att få bli av med skiten, så man slipper gå och tänka på det hela tiden! Förskyld är jag med. Både ögon och näsa rinner. Så man kan säga att vi har alla sorters sjukdomar här hemma. Välkomna hit, så kan ni välja mellan, tok förskyldning, härlig halsfluss eller den årliga kräksjukan! Bara att välja! =) orken är på botten. Men vi har ändå sagt att vi ska gå ut och ta en frisk promenad iallafall. Barnen drar vi en varsin pulka. Filippa måste få lite luft, och vi andra med. Så nu har du läst hur mitt liv ser ut just idag. Kunde ju vara fruktansvärt mycket värre, men även en aningen bättre! Ska försöka att inte gräva ner mig i tristhet =) hoppas DU haft en bra start på veckan! =) kram.

En blandad söndag..

Kategori: Allmänt

Hej fina du! Hur mås det? Haft en bra söndag? Filippa kräktes några gånger igår. Senaste spyan kom precis innan hon skulle sova, i sin säng! Upp, duscha och byta i sängen. Sen sov hon hela natten och har inte kräks på hela dagen, fram till en timme sedan! Då la hon av en jätte kräka på golvet!! En annan går och mår illa av och till. Man håller tummarna att man ska klara sig, men i andra sekunden känner man bara - ge mig det bra, så är det över sen! I förmiddags åkte jag och älsklingen och tittade på ett hus. Farmor som inte är kräk-rädd, va barnvakt den timmen det tog. (Och det var BARA vi i huset, plus mäklaren. Och man smittat inte innan man fått kräksjuka! För er som vill påpeka!) Sedan har vi bara varit hemma. Jag och Wilma tog en promenad vid fyra tiden. Nästan en hem timme var vi ute och gick. Sååå många frågor ungen har =) bland annat undrade hon vart den första hunden kom ifrån! Inte hur hundbebisarna kommer till, utan den allra första hunden! Jag sa att jag inte riktigt visste. Och sa att det är det samma med den första människan. Då sa hon -mamma, det här måste vi ta reda på! Så vi får väl se om vi kommer fram till ett svar någon dag! =) nu sover lilla prinsessan, som hoppade över middagsvilan idag. Håller tummarna på att hon inte börjar kräkas nått mera!! Fortsatt trevlig söndag! Kram.

Kräksjukan är här!

Kategori: Filippa

Hej där! Man kan säga att lördagen svängde om rejält! Från en lugn dag till en kräksjuke-dag! Så nu har vi verkligen sjukstuga här. Wilma som har halsfluss och Filippa som nu har kräksjuka. 3 gånger på en timme har hon nu spytt, skruttan. Nu kan vi andra bara vänta och se när sjuka. Får greppet om oss. Men jag hoppas innerligt, innerligt att Wilma inte får det. Då hon började äta sin medicin i går och ska ta i 10 dagar så hon blir av med sin halsfluss. En kräksjuka passar inte riktigt in just nu! Men det gör den iof aldrig!! Så nu vet du vad vi har för oss. Kram.

Lördags morgon..

Kategori: Wilma

Godmorgon! Har din lördag börjat bra? Här går det på lågvarv. Wilma sitter i köket och pysslar, och Filippa sitter i sin puff och kollar på Dora utforskaren. Wilma mår nu bättre. Men hon hade återigen åkt på halsfluss. Så medicin morgon o kväll, vilket går jätte bra! Super duktig är hon! Tar den helt utan gnäll! Filippa hade även hon lite feber igår, men idag ingen feber alls. Så vi får se vart det bär vägen. Ska ner en snabbis till biblioteket sen, och låna hem lite nya böcker till wilmas kvällsläsning. Hoppas du får en fin lördag! Bjuder på en bild av dom fina blommorna som pappa Dennis kom hem med när Wilma var sjuk. Blommor och choklad fick hon! =) Kram.

En liten sjukling..

Kategori: Wilma

Hej fina du! Det blev en kort arbetsdag idag. Vid kl 10 ringde dom från dagis. Och sekunderna innan man fått reda på vad det är är ju skrämmande! Man tar upp telefonen och det står "dagis"!! Wilma mår inte bra och ligger i soffan. Hon är i te sig lik alls, sa dom. Självklart for jag iväg och hämtade henne. Ont i pannan (även denna gång) och feber. Lite ont i magen oxå, säger hon. Så vi åkte hem, åt en glass och kollade på film. Nu sover hon i soffan, ner bäddad med täcke och filt. Hade det bara varit feber, eller ont i kroppen så hade det varit lätt att förstå att det eventuellt beror på vaccinet som togs igår. Men det är 5 gången sen efter jul som hon gnäller om ont i huvudet! Så ett besök på vårdcentralen får det bli. Och ett samtal till ögon mottagningen har gjorts sen vi kom hem. Måste ta och kolla upp synen för att utesluta det känner jag! Om ett par timmar ska vi hämta hem den andra lilla prinsessan. Hon såg inte mig när jag kom och hämtade Wilma, så hon fick stanna kvar. Känner att det inte blivit en lugn stund hemma annars. Och nu ligger som sagt Wilma och sover så hon behöver lite lugn och ro. Hoppas innerligt att det inte är nått farligt med lilla huvudet. Hon har ju haft problem med det här med pannan nu i ett år! Älskade prinsessa! Älskar dig så! Kram.

BVC besök!

Kategori: Wilma

Hej fina du! Onsdag idag och halva veckan har gått. Idag slutade jag vid kl 14, och åkte snabbt o hämtade upp barnen på förskolan. 14.30 hade vi tid på BVC. Wilmas 6 års kontroll (skolkontroll) !!!! Varför har tiden gått så fort?!! Hon är ju så liten fortfarande och att börja skolan till sommaren känns jätte läskigt, för mig!! Min lilla ska helt plötsligt bli jätte stor! BVC besöket gick bra. En "skolspruta" skulle tas. Och innan hade vi satt dit ett emla plåster så hon blivit lite bedövad. Hon är lite rädd för sprutor så detta gjorde att hon inte alls hade problem med att räcka fram armen och ta den! Hon var super super super duktig!! 24,3 kg och 121 cm lång är hon nu, stora tjejen! =) lite övningar och annat smått och gott bjöd besöket också på! Ett samtal till pappa blev det direkt efteråt, för att berätta hur bra allt gått. Och nu väntar hon på att pappa ska komma hem med nått litet paket som han lovat i telefonen. Och det är hon värd, duktiga duktiga Wilma!! =) kram.

Lugn söndag..

Kategori:

Godkväll! Nu är söndagskvällen här och imorgon drar ny vecka igång! Helgen har varit relativt lugn. Fram till igår kväll då pappa ringde och sa att mamma var på väg in till akuten med mormor!! Och han skulle hälsa att dom ville ha mig där med! Så in i bilen och full fart mot akuten. Jag kom precis innan dom. Och mamma fick leda en mormor med svår andning och panik i blicken! Hon kunde näst intill inte andas! Blek och nästan lite förvirrad såg hon ut! Väl inne på akuten fick hon hjälp och sakta med säkert så kom hon tillbaka. fortfarande tung med andningen men blicken var närvarande! Inlagd på sjukhuset blev hon självklart, och det konstaterades att hennes struma nu ligger och trycker på luftrören. Det och en inflammation! Så nu blir det först medicinering och sen eventuellt operation. Men vi får se. Hon är fortfarande inlagd. Dagen idag har vi först spenderat hemma och eftermiddagen hos svägerskan! Kusinerna lekte tillsammans i lekparken och sedan en fika inne i värmen. Nu är minsta ungen lagd i sin säng och sover för natten. Själv har jag slagit ner min trötta kropp i soffan brevid den stora prinsessan! Dagarna börjar närma sig till min gastroskopi undersökning och jag säger bara att jag drömmer mardrömmar om nätterna!! Fy va rädd jag är! Måste ringa till kirurgen i vecka och prata lite. Se vad för slags lugnande man kan få och så vidare. Är inte alls redo, men det antar jag att man aldrig blir!! Fy fy fy!! Nu ska jag försöka tänka på nått annat! =) fortsatt trevlig söndag kväll! Kram.

Wilma mys!

Kategori: Wilma

God fredag kväll! Har du haft en bra dag? Efter jobbet så begav vi oss hemåt, jag och barnen. Vi satt en stund och myste i soffan, för att få ner barnen lite varv, efter en dag på dagis. Sen spelade vi lite spel. Vid kl 17 så begav vi oss till mormor och morfar där Filippa nu är för att spendera natten. Wilma har mamma och pappa mys!! Självklar myser vi med våra barn precis lika mycket, och flera gånger varje dag säger vi att vi älskar dom! Men jag tror att Wilma uppskattar lite egentid med sina föräldrar. Och jag vet att Filippa tycker om sin mormor och morfar! Och att hon får kvalitetstid med dom tycker nog dom om alla tre! Nu ikväll har vi myst i soffan. Wilma ville ha hamburgare, och det fick hon. Sen har det spelats mer spel och nu är det gladiatorerna på tv:n som gäller! Hon hejjar på gladiatorerna! =) mina ögon börjat dock gå i kors just nu. Är jätte trött. Men en liten stund till ska jag försöka klar av. Iallafall till klockan 21, sen kan jag krama kudden =) hoppas du haft en fin fredag! Och god fortsättning! Kram.

På jobbet..

Kategori:

Bara ett barn kvar så vi valde att sätta oss och måla =)

Tillbaka i vardagen!

Kategori: Wilma

Godkväll! Har din dag varit bra? Här har vardagen börjat igen. I morse var det klockan som ringde och innan halv 6 var jag uppe. På dagis var vi vid 06.40, men vägen dit var både lite stressig och tungt för allas våra ögon! När man är van att gå hemma och små lulla så va det ganska krävande att få iväg alla till dagis och jobb! Det sköna var att första jobbdagen efter den långa ledigheten var en halv dag. Slutade alltså vid halv 2. Hämta barnen på dagis. Där Filippa, den sötaste av alla små 1 åringar har börjat vilja bära sin egen dagisväska, och den andra sötnosen som snart blir 6:åring, alltid hittat nått nytt spännande på vägen från dagis till bilen, idag va det en stor lång pinne, som självklart va ett magiskt svärd! Väl framme vid bilen så sa Wilma att hon hade ont i pannan och lite i magen. Hon sa även så dagen innan nyår. Och hemma ville hon ta sin kudde och lägga sig i soffan. Sagt och gjort så låg hon där med sin kudde och täcke. Lite blek om nosen och sa att hon hade ont i pannan. Hon sa -mamma, jag har så ont, men jag försöker verkligen att inte gråta! Älskade unge! Jag pysslade om henne och så sa jag att hon kunde få lite nässpray, för att lätta lite i bihålorna. OM det var det som gjorde ont. Gick upp för att hämta sprayet, och när jag kom ner så sov hon. Vaknade gjorde hon vad halv 5! Hon sov alltså i 2 timmar! Nu när hon gick och la sig för kvällen så sa hon att hon mådde lite bättre! Ska ta och ringa till vårdcentralen imorgon. För hon har gnällt om pannan till och från i över ett år nu. Förr kunde hon vakna på natten och säga att hon hade ont, och då kunde hon även kräkas, rakt ut i sängen, bara så där!! Då röntgade dom hennes huvud för att se så hon inte hade nått som tryckte på. Men svaret då var bara att bihålorna va lite svullna. Men vill ju inte att hon ska gå runt och ha ont, och inte vet hur jag ska hjälpa henne! Och VAD det beror på!! Nu i kväll beställde vi även hem kina mat, för att göra det ytterligare lite mysigare för henne. Och så fick hon självklart en glass också =) hoppas att morgondagen blir bättre!! Och att vi slipper sjukdomar!! Hoppas också att du haft en bra dag! Kram.

Hej 2013!

Kategori: Wilma

Godkväll! Första dagen på det nya året börjar gå mot sitt slut. Dagen har gått i ett väldigt, väldigt lugnt tempo hemma hos oss! Vaknade vid 08.26 och då tog vi barnen och gick ner för att äta frukost. Skönt att dom valde sovmorgon =) gårdagen var också väldig lugn. Vi firade med god mat och härligt sällskap hemma hos barnens farmor och farfar. Barnen lekte och hade kul. Klockan 21, rätt så exakt valde dock Filippa att tacka för sig. Så hon fick sova i farmors säng. Wilma började bli trött och ville smälla sina raketer som hon valt. Så dom gick ut för att göra det. Och fint var det =) efter det valde vi att ta våra trötta barn och åka hem. 22.30 ca var vi hemma och barnen låg i sina sängar. Jag och älsklingen satt självklart uppe och pratade i soffan. Eftersom tanken från början var att vi skulle fira in det nya året hemma hos svärmor o svärfar så hade vi ingen skumpa hemma. Men att fira in 2013 med pepsi i campagneglaset tillsammans med den man älskar, tillsammans med alla fyrverkerier utanför, det var väldigt mysigt det med! Och självklart en nyårs puss på det =) Så nu har vi alltså gått in i ett nytt år och vad det har att erbjuda är bara att vänta och se! men första dagen har iallafall varit jätte bra! =) hoppas du hade ett fint avslut på 2012 och att du får ett fint 2013!! Kram.