mammaprutt

Feber..

Kategori: Allmänt

God söndag! Idag är det riktigt höst väder. Regnet öste ner i morse och tack vare det så finns det nu massor utan härliga vattenpölar att hoppa i, för febriga Filippa. För vad gör just 39 graders feber, när man kan hoppa lite i vattnet! =) om febern dock inte lägger sig tills imorgon så blir det besök hos farbror doktor. 4 dygn känns som en allt för lång tid att går runt med 39 grader! Hoppas du får en fin söndag! Kram.

Träff med några mammor, och en ömmande kropp!

Kategori: Allmänt

Hej fina du! Idag är det lördag och min kropp värker! Har under en lång tid haft ont i revbenet, eller under revbenet och idag värker det så fort jag hostar och rör på mig. Det värker även i musklerna. Får bli att ringa vårdcentralen på måndag! Nu under dagen så har Dennis fixat lite med renoveringen av vårat badrum. Och Wilma leker sina små lekar hon leker här hemma. Filippa har haft feber sedan i torsdags kväll och har fortfarande, 39 grader. Hon är pigg för att ha 39 grader också om man säger så =) men skönt är väl det. Lite Ipren till natten får det bli! Ikväll har jag blivit bjuden på lite middag hemma hos en fin Vickan. En mammakväll som man inte vill tacka nej till! Mat, prat och skvaller, sånt där trevligt som ger massa energi! Och det behövs verkligen nu, för FY vad trött jag känner mig om dagarna. Innan dess ska lite röj avklaras här hemma, så gott som kroppen orkar. Hoppas du haft en bra start på dagen och att du får en fin kväll! Kram.

Finaste morfar..

Kategori: Allmänt

Lite mycket just nu..

Kategori: Allmänt

God kväll! Förlåt för att det uppdateras så dåligt nu för tiden. Men det är så mycket som händer just nu. Och tankar går fram och tillbaka.. Imorgon är det begravning oxå. Morfars begravning. Har jobbat idag och varit nere på stan senare under kvällen. Va tvungen att köpa ett par nya skor tills imorgon. Nu har jag lagt min trötta kropp och själ i soffan och ska kolla vad tv:n har att erbjuda. Ta hand om dig!! Kram.

7 år..

Kategori: Allmänt

God kväll! Denna dag har verkligen gått i ett. Sa hej då till älsklingen imorse då vi båda åkte till jobbet. Hämtade barnen efter jag slutat och for hem. Mötte Dennis i dörren vid 16 tiden och sa hej och hej då. Dags för mig att åka iväg. Väl hemma igen vid 18 så va det återigen bara att säga hej och hej då. För då va det hans tur att fara iväg. En tur till dagiset på föräldramöte med massa andra mammor och pappor. Själv började jag lägga Filippa och när hon somnat va det dags för Wilma. Klockan är snart 21.00 nu och jag känner att huvudvärken börjar komma och tröttheten lika så. Älsklingen ringde och föräldramötet hade precis slutat. 2 timmars möte och nu skulle han förbi gymmet ett tag. Så antar att vi ses senare, i sängen för att säga godnatt till varandra. Mer än så ses vi inte idag. Men vi tar igen det en annan! Häromdan (24 september) va det våran 7 års dag! Vi firade inte eller nått sånt. Men tittade varandra djupt in i ögonen och sa att vi älskade varandra, DET gjorde vi!! 7 år är en lång tid, men vi har haft kul ihop så tiden har gott undan! 2 helt fantastiskt underbara barn har vi fått. Flyttat ihop i ett helt lagom litet/stort hus och varit med om både jobbiga och fina stunder tillsammans! Vi har skrattat, tramsat, blivit glada, blivit ledsna. Många saker har vi gjort och vi har gjort det tillsammans! Men inget slår den 24/1 -2007 och den 25/3 -2011, dagarna då våra fina barn föddes! Tack för att du finns för mig älskling! Älskar dig! Puss.

Söndag!

Kategori: Allmänt

Hej min vän! Här drog vi igång söndagen med frukost och söndags disco! Efter det lämnade vi minstingen hos farmor och farfar för att åka och titta på lite kläder i lugn och ro. Ett par byxor och en tröja till wilma, och en skjorta till D blev det. En storhandling på Maxi hann vi med oxå! Nu ska vi packa in alla varor och hämta lillan igen! I eftermiddag blir det tennislekis för Wilma. Första gången! Hon har spelat med Dennis innan, men första gången på lektion idag! =) Får se vad det får för betyg när hon kommer hem =) hoppas din söndag startat bra. Va rädd om dig! Kram.

Trötter..

Kategori: Allmänt

Hej fina du! Hur mår du? Haft en bra dag? Själv har dagen bestått av jobb och mindfulness. Slutade jobbet vid 16 och då ringde älsklingen och frågade om det va okej att han tog ett jobb nere i Kalmar INATT!! Har kanske glömt säga att han startat eget företag "Riv & Byggteknik" heter företaget. Och jag är så glad att han får jobb, men han har jobbat hela dagen och nu då hela natten. Och tanken på att han sedan ska sätta sig i bilen och köra hela vägen hem från Kalmar, trött och dan, näää.. inget som uppskattas!! hoppas han tänker sig för och stannar om han känner sig trött! Sen som sagt så va jag på mindfulness. Skön avkoppling va det faktiskt idag! Och vi gick igenom hela kroppen. Är jätte trött nu, ögonen går i kors. Men imorgon tänkte jag skriva ett mindfulness inlägg. Hoppas du mår bra och att vi hörs igen imorgon. Kram.

Ge mig ett break!!

Kategori: Allmänt

Lämna på dagis, jobba, hämta på dagis, hem och klippa gräset, in och göra mellis, knäckebröd över allt, digitalbox som inte startar, ledset barn, ringa Telia, tjutande unge i bakgrunden, mjölk som spills ut över hela bordet och golv, koka ris, vart är dl måttet?!! Grädden slut, ringa sambon!! Blir tokig! Nu har jag satt mig ner i soffan i nån slags protest och ren utmattning! Orkar inte och kommer sitta här tills D kommer hem! Japp, så gör jag. Trevlig onsdag fina du! Kram.

Spegel spegel..

Kategori: Allmänt

Måndag morgon! Ny vecka och Filippa börjar den med att kolla in kompisen i spegeln =) söt! Snart beger vi oss till "offa" och även en sväng till min mormor. Trevlig måndag! Kram.

En fin söndag..

Kategori: Allmänt


God kväll min vän! En lite blåsig men fin söndag har vi haft idag. Vid halv 11 tiden tog vi våra barn och åkte till skönero för att smaka och handla lite gott kött. Efter det åkte vi hemåt, lagade lite mat och sedan for D iväg för att kolla på lite hockey! Mamma, pappa, bror och mormor kom förbi och det bjöds på kaffe och fika. Wilma har frågat flera gånger idag om inte hon kan få mitt halsband! Hon går och tittar på det, säger hur fint det är och säger att hon också ska ha ett sånt nä hon blir stor! Haha.. Köpt är det på lindex för en billig peng för nått år sen =) söt unge! Hur har din helg varit? Kram.

Fredag..

Kategori: Allmänt

Vi sitter i soffan tillsammans, jag och finaste. Vi har ätit gott och dricker lite vin. Nu åker filmen på och godiset in! =) trevlig fredag! Kram.

Mindfulness

Kategori: Allmänt

Godkväll. Nu min vän har jag kommit hem från min mindfulnesskurs. Ska förklara lite för dig. Ska alltså gå en kurs i mindfulness som är under 8 veckor. Syftet med kursen är att få färdighet i att vara medvetet närvarande med sina inre upplevelse (tankar o känslor) utan att automatiskt reagera på dom. Vilket i sin tur är ett mycket bra verktyg på sin väg till bättre mående. Mindfulness hjälper oss att stanna upp och leva livet i det pågående ögonblicket snarare än i dåtid eller framtid. Vilket jag har oerhört mycket problem med. Vill gärna vara på alla ställen samtidigt, och springer iväg i tankar även om jag är fullt uppe i nått helt annat. Så att bara få lära mig att leva i nuet tror jag gör mig väldigt gott. Att bara få stå vid spisen och känna -nu står jag här och här kommer jag vara tills jag är klar. Inga andra måste eller tankar som ska störa mig. Eller gå en skön promenad utan att tänka på allt som ska göras när jag kommer hem eller stressa upp mig för saker som ska ske om 2 veckor! Nä, nu hoppas jag det snart blir slut på alla sådana tankar. Och självklart ska jag försöka dela med mig av mina upplevelser och tankar kring detta projekt här på bloggen. Kanske är ni fler som känner igen sig och är inne på samma bana. Första gången var alltså idag. Och jag kan säga att detta är svårt! Jag förstår att det kräver mycket träning. Så nummer ett för att ge sig in på detta är att sätta av 30 min varje dag för träning! Det är ett måste för att gå kursen. Vi kommer varje torsdag träffas tillsammans och prata och meditera ihop. Det är jag och 5 tjejer till. Efter första meditationen idag så kände jag bara, shit - detta kommer aldrig gå! Jag springer iväg i tankar heeeeela tiden!! Hade svårt att slappna av och tänkte hela tiden -undra när man känner nått resultat!! Men när vi sedan satt och pratade så inser jag ju hur stressad jag är. Hur svårt jag har att släppa mina tankar. Och att tänka på resultat när jag knappt börjat är ju helt sjukt! Men jag skyller på samhället till en stor del. För allt ska gå så fort nu för tiden. Man ska hinna med allt och vara den perfekta sambon/mamman med mera, man sätter på tok för höga krav på sig själv! Och jag är insatt i det och hur dumt det är, men ändå gör jag inget åt det..-fören nu! Så summan av första gången är att det faktiskt just nu känns väldigt svårt! Men vi kände så allihop och det beror ju självklart på att man är stressad! Så jag ska absolut fortsätta och ge allt jag kan för detta. Forskning har visat resultat på hjärnan och hur stresshormonerna minskar jätte mycket tack vare mindfulness. Och jag vill verkligen att både jag och min kropp ska må bra! Så varje torsdag kommer jag att berätta hur det går, hur jag tycker att det känns och om jag kan ge några tips så kommer jag självklar ge dig det också. Nu ska jag sätta mig ner och kolla lite på tv. Hoppas du haft en fin dag. Kram.

Ny energi..

Kategori: Allmänt

God kväll. Hur har du det? Nu sover min otursfågel så även hennes storasyster. Skulle kunna gå och lägga mig jag med, är helt slut. Längtar till på torsdag då jag ska börja nått som jag har längtat efter länge nu. Meditation och mindfulness. Att få lära känna min kropp bättre, kunna skilja mina tankar åt och leva lite mera i nuet. Nått jag verkligen behöver. En arbetskamrat som mediterat i flera år berättade för mig idag att man kan träffa sin inre guide i sin meditation. Hon har kommunicerat med sin flera gånger. Sedan gick hon till en massör för några år sedan som under sin massage kan läsa av andra, se aura med mera. Och hon berättade för min arbetskollega att hon fick kontakt med hennes guide, alltså min kollegas guide!! Min kollega berättade inget om att hon oxå mött honom i sin meditation utan lät henne fortsätta massera. Nästa gång hon kom så hade massören skrivit ett brev till min kollega om hur hon sätt hennes guide och vad han sagt med mera. Och precis så som min kollega sätt guiden, exakt så förklarade även massören att hon sätt guiden! En indian var det tydligen. Lustigt och väldigt intressant!! Ska bli så kul, spännande och skönt att få börja och lära sig mera om detta. Så på torsdag får vi se.. Nu ska jag vara lite social med min sambo. Kram.

Otursfågel..

Kategori: Allmänt

Lilla prinsessan hade tydligen ramlat framåt på dagis när hon satt och plockade sten idag. Älskade lilla gumman. Sånt som händer, men man önskar ju självklart att man var där när det hände så man kunde trösta! Älskar mina barn!! Kram.

Dans

Kategori: Allmänt


Ikväll började världens sötaste wilma på dans skola! =) 10 lektioner som avslutas med en uppvisning på bryggaren! =) Föräldrarna får inte vara med under lektionen men jag hann med en bild innan dom stängde dörren =) sötaste, sötaste, fina Wilma! Gud va jag älskar dig!

Spagetti och köttfärssås!

Kategori: Allmänt

Det var vad det blev till middag idag! En rätt som kan göras på hundra olika sätt. Själv har jag i rödvin, soja, oxfond, basilika, grädde, gullök, vitlök, cream fraisch, tomatpure, morötter och ibland cocktailtomater. Hur gott som helst. Vad har du i din köttfärssås? Kom igen nu, kommentera!! =) tipsar om en väldigt god choklad oxå! =) kram.

Effektiv!

Kategori: Allmänt

God förmiddag! Hur mår du? Hoppas du haft en bra start på nya veckan. Är ledig idag, så började med frukost tillsammans med mina barn, som oxå är lediga idag! Sen drog dammsugaren igenom hela huset, alla sängar bäddades, diskmaskinen tömdes och tvättmaskinen sattes igång. Allt innan kl 09.00! För då kom mamma förbi, hon skulle vara barnvakt en liten stund. Kl 09.40 åkte jag hemifrån. Förbi vårdcentralen och lämna prov, ner till arbetsförmedlingen, in på Systembolaget och förbi affären och handla! Väl hemma va kl 10.25!! Man kan säga att jag va jäkla effektiv! Allt fixat på 45 min!! Helt fantastiskt! Haha =) nu ska jag passa på att laga mat när lillan sover middag. Och vad som bjuds på middag ikväll.. Ledtråd..!

Kyrkan..

Kategori: Allmänt

Ikväll bad vi för finaste morfar i kyrkan. Vi bad även för Evelinas mamma, Anita. Underbara Trio Verde sjöng och spelade. Helt magiskt, Gud va duktiga. Och vilka röster! Ljus tändes och tankarna föll in i djupa känslor. Tack för ikväll. Saknar dig morfar. Kram.

Fika..

Kategori: Allmänt

Ute hos farmor och farfar..

Kräftskiva och vackert väder!

Kategori: Allmänt

God förmiddag fina du! Söndag idag och vilket vackert höst väder vi har. Man blir glad i hela kroppen! Gårdagen bjöd på en liten kräftskiva tillsammans med fina vännerna Jimmy o Carro. Kräftor till förrätt och årets sista grillning till varmrätt =) nästa gång vi tänder grillen i år blir nog i vinter, nere vid skön med korv och bröd =) senare på kvällen friterade vi bananer och åt med glass! Kvällen va perfekt! Idag ska vi försöka vara ute så mycket som möjligt. Wilma och Dennis gav sig precis iväg på en cykeltur till farmor o farfar. Vi är bjudna på mat där idag, så när Filippa vaknar från sin vila så ska även vi bege oss dit. Hoppas din helg varit bra. Vad har du haft för dig? Kram.

Fredags mys..

Kategori: Allmänt

Hej vacker! Äntligen fredag =) jobb, hämtning på dagis, handling och små städ har avklarats. Dennis ligger uppe och söver Filippa medans jag precis gjort färdigt en pizza som står och gräddar i ugnen. Wilma smaskar på ananas och kollar barn tv. Härlig, lugn fredagskväll med andra ord. Imorgon ska vi ta en sväng på stan och senare blir det lite kräftskiva med Jimmy och Carro. Hur har eran fredag varit och vad äter ni ikväll? Kram.

Matstrejk

Kategori: Allmänt

God morgon! Torsdag och jobbdag. Kan säga som så att jag längtar INTE efter att lämna på dagis. Filippa trivs som sagt inte alls och från och med torsdag förra veckan, när Dennis inte längre var med på dagis så har hon börjat matstrejka! Hon äter inget! Inte frukt och ingen mat. Igår ringde mobilen kl 13 och det var dagis. Fröken ville meddela att dom försökt vid två tillfällen att ge henne mat, men hon stänger nu en och bara tittar åt ett annat håll. Anledningen att dom ringde var så att jag inte planerat att åka iväg någonstans efter dagis, utan att veta att Filippa inte fått nått i magen under hela dagen. Känns verkligen skit jobbigt!! Hon är glad och sprallig här hemma, men där sitter hon bara still hos en fröken och frågar efter mamma och pappa, och så matstrejkar! Och att inte glömma, TOK tjuter när jag går. Får se hur länge det håller i sig. Men jag hoppas verkligen att det släpper väldigt snart! Älskade unge!! Wilma hade det bra på utflykten igår. Dom hade flugit drakar m.m. Nä, nu är det dags att klä på sig och åka iväg. Håll tummarna för en bättre dag idag! Kram.

Vardag och dagis.

Kategori: Wilma

Hej Fina Du! Nu har tankarna efter min morfars bortgång samlat ihop sig och det har blivit vardag igen. Vi har dock varit hemma måndag i tisdag då Filippa haft feber. Men idag va det dags för förskolan igen! Wilma ska på utflykt med sin teknikgrupp på dagis så det va frukt, juice och en munk som packades ner i väskan imorse. Så söta dom är i sina ryggsäckar på ryggen! =) Det var även första gången jag lämnade på dagis idag. Dennis har skött inskolningarna då jag jobbat. Och Filippa verkligen avskyr att bli lämnad på dagis. Hon gråter floder och vill inte alls vara utan mamma o pappa. Så det kändes rejält i mitt mammahjärta när jag stängde dörren på dagis och åkte hemåt! Bara det, åkte hemåt!! Då kan jag ju lika gärna ha henne hemma!! Men eftersom det bara är andra veckan för henne så måste hon gå så hon får in rutinerna och vänjer sig lite. Wilma däremot hon studsade på små rosa moln in, för hon är ju kär! =) Ludvig heter han och när vi kom ut på gården så kom han springandes och ropade -Wilma, Wilma =) man kan säga att ögonen lyste på honom lång väg!! haha, söta =) är som sagt ledig idag och som tur är så kommer Diana in till stan och vi ska ta oss en lunch och gå runt o strosa lite i affärerna. Vet inte när jag senast gick på stan utan nått av mina barn med mig, så får se hur det känns! Hoppas du får en fin dag och ta hand om dig! Kram.