mammaprutt

Valborg

Kategori: Allmänt



God eftermiddag fina du!
Hur har du det? Valborg idag, och här blir det självklart en tripp till brasan senare ikväll! Dagen har spenderats ute i trädgården. Barn har lekt med grannbarn och blommor har planterats!
På onsdag fyller älsklingen år så presenter har inskaffats. En bra dag helt enkelt!! Vad har du för planer till kvällen?
Glad Valborg ( eller vad man säger ) =)
Kram /C

Detta hår!!

Kategori: Allmänt

God kväll på dig! Blev en dag ute hos mina föräldrar idag och solen kom på eftermiddagen. Bättre sent än aldrig =) Älskar att vara ute hos mamma och pappa. Lugnet infinner sig där och vackra minnen väcks till liv igen! Önskar att jag kunde ta min sambo och mina barn och flytta dit! Ge samma fina uppväxt till mina barn som jag fick! Och vem vet, någon dag kanske vi gör det =) Nu ikväll har barn badat och pizza har fyllt våra magar! Något vi tjafsar om var och varannan dag är fröken wilmas hår!! Hon har långt fint hår, men vägrar att kamma det!! Vilket gör mamman i huset tokig!! Toverna kommer allt fler och trassligare blir det. Har prövat med allt från att ge henne fina hårspännen, finna prinsesskammar, till hot av att klippa hårt kort!! Men inget biter på henne. Tips någon?? Nu ska jag försöka sålla mina tankar som far omkring i huvudet och försöka hitta tillbaka till det där lugnet som jag hade hos mamma o pappa! Hoppas din dag varit bra!! Stor kram /C

Att ha olika åsikter..

Kategori: Allmänt

Japp, det har vi här hemma nu.. Och visst, det får man ha. Dock vet jag att jag har rätt =) Hur har din söndag börjat? Grått o tråkigt väder har vi här. Hoppas det är bättre där du bor! Hade behövt lite sol idag för att piggna till känner jag. Men får nog hoppas på morgondagen istället! Nu ska jag gå och berätta för Wilma att hon inte ska mata Filippa med chokladpudding! En sked okej, men inte så mycket ner just nu känner jag =) Ha en fin söndag!! Kramar /C

Blir lite smått galen..

Kategori: Allmänt

God kväll min vän, eller rättare sagt godnatt (snart) Nu behöver jag lite hjälp av dig! Varje gång jag skriver ett inlägg och bifogar en bild (eller fem) så funkar det inte! Eller det har ju funkat några gånger med då blir det lustigt iallafall, då det kommer flera av samma bild. Men oftast så funkar det inte alls! Står bara -fel. Och att bilden inte kan visas!? Vad gör jag för fel? Någon av er kanske sitter på ett svar. För det är ju jäkligt tråkigt att smitta o blogga utan bilder! Kan ju hända att jag vill visa er nått =) Så om du har ett svar på varför det inte funkar. Snääääla lämna en kommentar så jag kan börja lägga upp lite bilder! Såå.. Nu är det god natt för min del!! =) Kram /C

Det går framåt!

Kategori: Allmänt



Hej fina du!
Hur har din lördag varit?
Våran har varit bra. Promenad i det fina och faktiskt varma vädret, och glassätande!
Måste ju berätta att våran älskade lilla Filippa har börjat gå nu! Inte hel tiden, men igår tog hon 15 steg och idag fortsätter hon sin träning! =)
Wilma gick innan sin 1 års dag, men Filippa har varit lite mer försiktig av sig ( med all rätt) då hon har en storasystrar som flänger o far runt överallt, så man lätt tappar balansen! Men nu känner hon sig tydligen säkrare och hoppas det går framåt rejält snart =)

Satt idag och tänkte på bloggen och dess utseende, har på grund av tidbrist inte kunnat sätta mig ner och kolla igenom alla kodmallar m.m Men det kommer =)
Nu ska vi iväg och hyra film!!

Ha en fortsatt trevlig lördag!!
Puss/C

En bättre dag

Kategori: Allmänt



Hej min vän!
Idag kör jag för en bättre dag än igår då allt bra kändes prutt. Vädret är bättre, med solen som skiner och bara det gör att man får upp humöret! Fredag idag gör ju även det en hel del =)
Ikväll blir det mys i soffan med lite gott. Men nu blir det först handling och andra små ärenden!
Hoppas ni får en trevlig och fin fredag!!
Och till dig Vickan.. Stor puss och kram!

Hej så länge! /C

Prutt dag!!

Kategori: Allmänt



Hej min vän!
Hur har din dag varit? Min har varit en riktig prutt dag!! Har varit så fruktansvärt irriterad och allt har bra känts sååå tråkigt och jobbigt! Otur har jag haft oxå! Ungar som skrikigt mer än vanligt, saker som gått sönder, irriterande jävla magsjuka som bara förstör (varför kom du tillbaka till våran stad för!!!??) med mera, med mera.
Sen så har ju inte vädergudarna gjort det bättre med sitt regn och rusk! Nä, en riktigt skit dag som bara varit jobbig!
Vissa stunder har jag bara velat lägga mig ner i sängen och gråta! Vet inte varför, men antar att det som sagt bara varit en sådan dag! Hoppas nu på en bättre dag imorgon!!
Och trotts att mina två små underbara älsklingar gått mig på nerverna idag så älskar jag dom ju till månen och tillbaka!! Älskade pruttungar!!!! =)

Nu ska jag kolla lite på tv och sedan försöka sova. Dagen idag började nämligen vid kvart över 5!! Hoppas att lillan väljer att sova liiiiiite längre imorgon =)
puss och hej
/C

Helt slut..

Kategori: Allmänt

Godmorgon min vän! Yes här är det morgon för mig kl halv 10. Har sovit som en kratta inatt då min älskade lilla Filippa vaknat av och till o gråter.. Drömmar eller tänder? Hur eller hur så tog pappa D upp henne vid halv 6, då hon inte ville sova mera, medans jag sov kvar till 9! Nu är största lämnad på dagis och den lilla sover uppe i sin säng! Att det ligger allt för många leksaker på golvet och att morgon disken fortfarande står på bänken orkar jag faktiskt inte bry mig om just nu! Huvudet gör ont och en filt ligger brevid mig. Så jag fortsätter denna förmiddag med att lägga mig ner framför tv istället. Vardags städa får jag göra när orken finns helt enkelt! Hoppas din dag startat bra och att du mår bra! Kram /C

Solen skiner!

Kategori: Allmänt



Idag skiner solen återigen! Och tänk vad lite sol kan göra med själen! Det behöver jag.
På förmiddagen va vi ute och gick en låååång promenad, medans Wilma va på dagis.
Efter hämtningen valde vi att åka ner till lekparken nere vid havet.
Ta vara på vädret när man kan känns underbart!

Nu ska vi fara hemåt och förbereda lite mat.
Hoppas du mår bra och att även du kunnat njuta lite av vädret!

Kram /C

https://cdn1.cdnme.se/cdn/8-1/3493471/images/2012/pic_199773277.jpg" class="image">

https://cdn2.cdnme.se/cdn/8-1/3493471/images/2012/pic_199773287.jpg" class="image">

Härliga måndag!! =)

Kategori: Allmänt



Hej finaste du!
Hur har din dag varit? Måndag och ny vecka!
Vi startade dagen med att packa ner lite fika och promenerade sedan ut på en härlig promenad till skogen. Solen värmde skönt!
Wilma va lyrisk då hon såg, tre fjärilar, pissmyror, fåglar, sniglar och en hel del av massa fina blommor!
Dock blev hon besviken då både jag o pappa D såg en äcklig liten mus på vägen hem!! Fy!!
Men hon och D stod länge kvar på platsen i hopp om att den lille skulle dyka fram igen och visa sig för Wilma!
Jag? Jag stod sisodär 30 meter bort!!
Vi laddade våra batterier med fågelsång och härlig frisk skogsluft!

Sedan va det dags att fara hemåt och laga lite mat.
Eftermiddagen har gått åt till att spela lite spel och måla prinsessans naglar!

Nu blir det snart lite kvällsmat och sedan sängen för den minsta!

Hoppas din dag varit bra och att du fått en bra start på veckan!!

Puss /C

https://cdn3.cdnme.se/cdn/8-1/3493471/images/2012/pic_199666011.jpg" class="image">

https://cdn1.cdnme.se/cdn/8-1/3493471/images/2012/pic_199666078.jpg" class="image">

https://cdn3.cdnme.se/cdn/8-1/3493471/images/2012/pic_199666179.jpg" class="image">

https://cdn2.cdnme.se/cdn/8-1/3493471/images/2012/pic_199666259.jpg" class="image">

https://cdn3.cdnme.se/cdn/8-1/3493471/images/2012/pic_199666299.jpg" class="image">

https://cdn2.cdnme.se/cdn/8-1/3493471/images/2012/pic_199666328.jpg" class="image">

https://cdn3.cdnme.se/cdn/8-1/3493471/images/2012/pic_199666344.jpg" class="image">

https://cdn2.cdnme.se/cdn/8-1/3493471/images/2012/pic_199666385.jpg" class="image">

Utedag..

Kategori: Allmänt



Här spenderar vi våran förmiddag!

På väg..

Kategori: Allmänt



Nu far vi till mormor och morfar med nybakad kladdkaka.. bl.à =)

Trotts!!

Kategori: Allmänt

God lördag! Denna dag har varit bland dom lugnaste på länge!! Känns inte som vi gjort många knop. Skulle fart iväg på 29 års kalas med familjen, men det blev inställt då deras barn fått maginfluensa!! Varför kan det inte bara finnas en spruta eller nått att ta så man slipper denna vidriga magsmeta?! Sen skulle jag vilja utrota trottsen! Jag älskar dig såååååå fruktansvärt mycket min älskade, älskade wilma! Men just nu tar du knäcken på din mamma! Denna trotts som dagarna igenom består av att "jag gör vad jag vill" och "jag lyssnar inte på dig" Att ha regnbyxor på sig i lekparken när det har regnat? Nej nej, inte när man heter Wilma. Då skriker man så grannarna flyger av stolarna för att regnbyxorna ska absolut inte på!! Smäll i dörrar och flina i mammas ansikte, det är vad vi trottsar med! Och fy va jobbigt det är!! Hoppas hoppas innerligt att hon snart börjar inse att mamma faktiskt kan ha rätt i det hon säger så vi slipper detta! Nu ska jag fortsätta kvällen med att göra ingenting, för vet inte om det är psykiskt, men tycker fasen jag oxå börjar må lite illa.. Hoppas du haft en fin lördag!! /C

Fredag

Kategori: Allmänt



Godkväll min vän!

Har din fredag varit bra?
Min fredag sprang iväg genom städning, handling och ett besök i videobutiken.
Wilma fick hyra några filmer. Efter att i 4 veckor ha hyrt Lejonkungen så har hon nu fått den filmen av sin finaste morbror, så idag fick hon stå och fundera ett tag för att få ihop 3 filmer! =)

Nu återstår det bästa av fredagen..kvällen!
Minsta prinsessan sover och den stora ska snart se på sitt favvo program, barda! Efter det brukar hon vilja gå och sova, vilket betyder att mamman o pappan i familjen får egentid tillsammans! Den tiden ska tillbringas framför tv:n med en god plankstek, och lite tända ljus.

Hoppas ni får en trevlig kväll och ta hand om dig själv och varandra!!


Wilmas filmfynd denna vecka..

På gång!!

Kategori: Allmänt




Vi har börjat, operation städning!
Sniffar i mig doften av det härliga rengöringsmedlet =)
Det och sköljmedel luktar sååå gott!!

Grått o regn!

Kategori: Allmänt

Vaknade till regn o grå himmel. Men vi är lediga idag och städning står på schemat, så det gör faktiskt inte så mycket.
Känner snarare ett lugn när regnet smattrar mot rutan och man känner att bara kan gå inne , omkring i sina mjukisar!

Men som sagt, städning ska det bli, men vi kickar igång denna fredag med en god frukost förts!
För trotts städning så är det ju iallafall fredag!! =)

Vad har ni för fredagsplaner och hur är vädret hos dig?

/C




Vaccinera 95 barn mot stelkramp!

Kategori: Allmänt

För 6 år sedan så skaffade vi oss ett fadderbarn. Det kostar oss 200 kroner i månaden! Många i min omgivning pratar lite då och då om att skaffa ett, men att man ska ha fasta jobb och så innan man skaffar ett.
Jag håller helt klart med. Man ska inte känna skuld eller skamm bara för att man inte har ett fadderbarn, men för oss blir det en lunch mindre ute i månaden och detta barn får istället mat varje dag!
Det gör så ont i mitt hjärta när jag ser dessa små, små barn, gå på sina barfotade små fötter, utan föräldrar och ingen som skyddar dom eller tröstar dom när dom är ledsna. Ingen som finns vid deras sida när kvällen kommer och mörkret faller.
Och dessa små barn har inte valt att komma hit till denna värld. Dom har inte valt att sova på barmark varje natt! Så därför och många andra anledningar skaffade vi våran Andrewe!!
Att få hans teckningar på posten, hem till oss i sverige, att få höra hur han har det och hur hans framtidsplaner om att få bli läkare, och att VI, jag o min sambo är dom som, genom våra 200 kr i månaden hjälper honom att kunna göra detta.. DET mina vänner är en känsla, värd att stå äver en lunch i månaden!

MEN.. Nu mina vänner så ska vi hjälpa dessa barn, genom våra bloggar!

UNICEF vaccinerar barn i Elfenbenskusten
Foto: © UNICEF/Asselin

DU kan vaccinera 95 barn mot stelkramp någon stans i världen om du också har en blogg. Så här går bloggkampanjen till:


Har du en blogg och vill vaccinera ytterligare 95 barn? För varje bloggare som publicerar den här bloggposten mellan 16 april och 13 maj så skänker Apotek Hjärtat 95 stelkrampsvaccin. Läs mer och hämta bloggmaterial på unicef.se/sprid-budskapet/bloggkampanj

Vist är det helt underbart fantastiskt bra!!
Så blogga på, så kan vi tillsammans vaccinera massor av små barn!!

/Camilla.

Att börja blogga..

Kategori: Allmänt

Hej Finaste Ni!

Nu ska jag, efter många om och men ge mig på att börja blogga!

Vi kan ju börja med namnet på min blogg..! Mammaprutt? Kan säga att hjärnan gick på högvarv när det kom till att bestämma ett namn, och bättre (eller roligare) blev det inte då dom förslag jag hade va upptagna.. Såklart!
Så jag fick be om hjälp! har ju nämligen en smart liten 5 åring i huset.
Mammabajs, kissmamma eller mammaprutt.. Det var det som kom ur hennes mun när mamma skulle ha ett namn! Sååå.. mammaprutt det blev! =)
Hääärligt med kiss o bajs åldern! =)

Vad ska bloggen handla om då?
Kan känna att det kan vara roligt när barnen blir stora att ha en liten mammadagbok att gå tillbaka till och läsa hur livet var, här och nu, och hoppas att dom kan tycka att det är lite roligt att läsa deras liv som dom går igenom! Inte för att denna blogg bara kommer att handla om dom, utan detta är ju livet ur min synvinkel, men ni hajar vad jag menar!? Det kommer skrivas om fina stunder, kärlek och vänner. Men med all säkerhet oxå en hel del gnäll och djupa dalar, får så är livet ibland! Iallafall mitt liv!
Vissa dagar kommer det skrivas mycket, medans andra dagar inget alls. Så inga höga krav om ni vill följa denna mammaprutt! okej? =)

Sedan till denna design.. jaa, jag erkänner, är skit kass på datorer och alla dessa koder hit och dit. Men ge mig ett par dagar och lite hjälp från mina nära och kära så ska det nog kunna växa fram en fin eller iallafall någorlunda fin design här med! =)

Nu ska jag faktiskt ta och värma mig med lite tè.. (stavas det så?)
och mysa ner mig i soffan.
Min minsta prinsessa sover oroligt och tar sig om ena örat så beeeer att det inte ska vara någon öroninflamation..igen! Men vi väntar och ser =)

Ha det fint allesammans.

/mammaprutt.

Välkommen till min nya blogg!

Kategori: Allmänt