mammaprutt

Godmorgon!

Kategori:

Fina du! Natten har varit bra, har sovit =) så skönt efter flera sömnlösa nätter. Idag ska jag och barnen ner till stan en snabb sväng, sedan får vi se vad som händer. Har inget planerat utan tar det som det kommer. Och man behöver ju faktiskt inte ha saker att göra hela tiden. Tycker det är bra för barn att ha lite "tråkigt" så dom kommer på saker på egen hand. Wilma är faktiskt jätte duktig på att hitta på saker och sysselsätta sig själv. värre med den andra skit ungen =) haha. Nä, nu ska vi klä på oss så vi kommer hemifrån nån gång =) ta hand om dig! Kram.

Tillbaka

Kategori:

Hej fina du! Förlåt min frånvaro. Har haft så ont i min arm så humöret har inte varit på topp. Kan inte sova på nätterna då armen och handen värker och tabletterna gjort mig illamående. Men inatt fick jag nog! Tårar och värk fick mig att ta telefonen, det första jag gjorde imorse o ringa farbror doktorn igen! En annan doktor och det konstaterades karpaltunnelsymdrom och nått ytterliga (kommer är ej ihåg va det hette) i axeln. Så en kortisonspruta senare och starka värktabletter att ta ut på Apoteket, hoppas jag nu att få bukt på detta! Vill bara kunna sova gott om natten och få tillbaka lite glatt humör igen! På onsdag blir det träff med fina mammor på stan, ser fram emot jätte mycket =) har vi bokat bord eller tar vi det som det kommer tjejer? Fram tills dess ska jag försöka att inte bära barn, dammsuga eller använda min arm så mkt! Och hoppas på en förbättring! Bjuder på lite bilder från mina frånvarande dagar!

Mest en massa svammel..

Kategori: Wilma

God kväll! Sitter i soffan och funderar på om man ska se OS invigningen eller gå och lägga sig. Är riktigt trött och armen värker som sjutton! Får se va det blir. Har inte gjort nått speciellt idag. Varit hos min mormor en stund och sedan handlat. Barnen har lekt och badat i vattenspridaren. Wilma och jag har mysig framför en film ikväll, mysigt att få en stund bara med henne! Jag älskar henne sååååå mycket!! Nu ska jag borta tänder, så får vi se om det blir sängen eller tv:n en stund till! Hoppas din dag varit bra! Kram.

Sjukvård

Kategori:

Hej fina du! Hur mår du? Själv mår jag bra, men min hand, handled och arm värker! Har haft ont en lång tid, men dom senaste 2 veckorna har varit skit jobbiga. Igår beslöt jag mig att gå till läkaren och väl där fick diklofenak utskrivet! En hel vecka med dess väldigt magkära tabletter, jippi!! Brukar ju aldrig annars ha magkatarr så varför inte liksom??!! Fy!! Hoppas innerligt att dom hjälper! På tal om sjukhusbesök så är min finaste kusin linda och hennes sambo Johan i Amerika och far omkring på lite semster/äventyr. (avis? Jaaa!!) men igår (första dagen) så vaknade Linda av att hon inte mådde bra! En allergisk reaktion av nått hon ätit (hon har mkt allergi) så Johan ringde taxi och in till sjukhus for dom. Medicin och 4-5 timmar inlagd. Notan? 16.000!!!! Herregud säger jag! 16.000 bara att punga ut, nu!! Man kan ju säga att dom har tur att lönen kom in idag! Då kan man ju säga att vi har "tur" här i Sverige. 150 kr för ett besök och sjukförsäkring och allt. Sverige är ett bra land =) nu badar barnen i vattenspridaren. Ibland är det roligare än att bada pool =) ha en fin dag i värmen! Kram.

Vädret håller i sig =)

Kategori: Filippa

God kväll! Ännu en dag har börjar gå mot kväll, och även denna har varit fantastisk! Värmen håller i sig vilket är helt underbart =) nu på eftermiddagen har Filippa lekt med vatten, vilket hon ÄLSKAR! =) hon häller från ena bunken till den andra, så duktig så =) vi bor ju lite på höjden, och det nya just nu oxå är att springa fram till staketet och kika igenom och ropa -ej ej (hej hej) och vinka! Söt korven =) Wilma hon styr med sitt =) hon har byggt fina sand slott med mera! Nu sitter vi ute i härliga kvälls solen och spelar trollspelet =) kram.

Ett nytt charmtroll är fött!!

Kategori:

Idag kom finaste Melker till världen! Söt som socker och liten =) bråttom hade han då han kom ca 2 och en halv vecka för tidigt =) men välkommen hit och snart får vi träffa dig! =) Stort Grattis finaste Jimmy och Carro!! Kram.

Härliga sommarkväll..

Kategori:

God kväll fina du! Vilken härlig dag vi fick idag. Vad jag har saknat detta väder!! =) önskar verkligen att det håller i sig, och så hoppas jag på fint väder nere på Rhodos v. 34 =) vill vara utomlands NU, njuta av värmen i vattnet och dom långa härliga promenaderna längst stranden på kvällarna. Den goda maten, en annan kultur, andra vyer, andra dofter!! Hatar att flyga men när man väl är där, på plats, då njuter jag =) nu däremot ska jag fortsätta njuta av solen som fortfarande värmer härligt ute på altanen, fåglarna som kvittrar så där vackert. Ett glass gott att dricka och en skål med nötter till! Livet är sååå underbart i detta ögonblick! Ta hand om dig och njut av detta nu! Du är värd det! Kram.

Vid vattnet..

Kategori: Wilma

Wilma och jag sitter nere vid mamma och pappas brygga och har det skönt. Wilma fångar maneter =)

Välkommen varma SOL!

Kategori:

Härlig tisdag fina du! Hur mår du? Solen är framme och det har lovats en fin dag med många varma grader! Så vi håller tummarna på att blåsten inte ska förstöra denna fina dag allt för mycket! Jag har tagit barnen ut till mina föräldrar där vi tänkte spendera dagen fram tills Dennis slutar jobba. Då tar vi och beger oss till barnens farmor o farfar istället där det vankas grillad mat! =) nu ska vi fortsätta utforska trädgården och gunga lite till! Trevlig dag!! Kram.

Pott träning

Kategori: Filippa

Filippa har varit LIVRÄDD för pottan! Varför har vi inte en aning om. Men hon har inte velat gå nära den och frågar man henne om hon vill gå på pottan så börjar hon nästan att gråta. Gjorde dock ett försök idag, och i stort sätt tvingade ner henne! Det tillsammans med lite godis! =) Om jag inte gjort det så hade hon aldrig satt sig. Och när hon väl satt sig ner så gick det hur bra som helst! =) hon kissade inte, men att hon bara prövade att sitta på den är ett stort framsteg =) fick sätta pottan i tv rummet så hon kunde titta lite på tv. Nästa gång får vi försöka inne i badrummet! =) har nog aldrig tvingar mina barn till någonting som dom tyckt varit läskigt innan, men det va bara det som behövdes nu (och att muta med godiset då=) Nu vet hon att det inte är farligt, utan nu vill hon sitta på den! Wilma skulle visa henne förut och satte sig, men hon fick bums gå bort för där skulle Filippa sitta =) kan ju hoppas att hon fortsätter så =)

Att sova skönt..

Kategori: Filippa

Filippa sover lunch, innan lunchen! =) ska laga till maten så den är klar när hon vaknar!

Ölands djurpark 2012!

Kategori: Resa

Vilken härlig dag vi hade igår på fina Öland! Spännande djur, häftiga karuseller och ett roligt vattenland. Sol som värmde, en glad och överlycklig 5 åring som åkte ALLA karuseller (även dom för vuxna) och inte va ett dugg rädd!! =) kan ju förstå att vi hade en bra och lyckad dag!! Ska dock tilläggas att mamma i familjen (det vill säga JAG) har lärt sig att karuseller som snurrar runt, runt, RUNT, inte är för mig!! Åkte en med Dennis som han tidigare hade åkt med Wilma, men fy fan va illa jag mådde! Trodde jag skulle spy! Wilma däremot åkte den som sagt med Dennis och det första hon skrek när hon kom ut va -Nu åker vi bläckfisken!!!! Haha.. Ja, roligt hade vi iallafall! Min mamma, pappa och storebror va med på resan, och jag hoppas det blir en repris nästa år =) hur har din helg varit? Kram.

Wilma öga mot öga...

Kategori: Wilma

Med ett lejon..!! Tur att glaset va tjockt =)

Nu åker vi..

Kategori: Resa

Öland nästa!! =)

Fika!

Kategori:

Nu har vi avklarat lite trädgårdsfix och besök hos morfar! Även ett besök på andra sidan stan, hos våra fina vänner Jimmy och Carro, där fika intogs. Vi är så lyckligt lottade som har så fina vänner runt omkring oss! Nu blir det hem och slå in paket, sedan iväg och fira 20 åringen! =) kram

Skärpning!

Kategori:

God morgon, god morgon! Lördag idag, vilket för oss innebär, besök hos morfar, fixa i trädgården och kalas dag. Dennis minsta syster fyller 20 idag! Stort grattis johanna! Fira ska vi göra ikväll med släkt och god mat. Fy, jag brukar inte vara den som klagar över väder och vind, då man inte kan göra nått åt det, just än att gnälla. Men är det bara jag som tycker att denna sommar varit mycket kallare än tidigare sommrar?? några kvällar har man lyckats pricka in där värmen har stannat kvar långt in på småtimmarna, men annars tycker jag bara att det har regnat, varit mulet eller blåst en massa!! Jag har inte varit badsugen en ända gång! Wilma har badat i poolen 2 gånger!! Nä vädergudarna, nu får ni sjutton ta o skärpa till!! Ge oss sooool!! Inget hattande och lite sol där o lite regn där! Skärpning!! Nu kickar vi igång denna lördag med lite musik i högtalarna så vi får upp sommarhumöret! =) ha en fin dag! Kram.

Fredag kväll....

Kategori:

God kväll! Är allt bra? Sitter i soffan, smått irriterad på mig själv! Vet inte vad som hände med mitt humör?! Gnällig och tjurig känner jag mig, samtidigt som Dennis verkligen gör allt för att få mig på bättre humör! Fan, får ta o rycka upp mig nu! Har haft en lugn dag idag. Varit på stan och inhandlat lite nya kläder till Wilma. Hon är just nu hos mormor och morfar, där hon ska sova över natten. Saknar henne! Det blir genast så tomt utan henne. Även om hon hade sovit vid det här laget, så saknar man henne tok mycket! VARJE kväll går jag alltid in till henne, pussar hennes vackra kind och ger nån minut åt att bara titta på henne och tänka hur mycket hon betyder, hur älskvärd och fin hon är! Och hur jobbig dagen än kan ha varit så är det bara så skönt att ta den där lilla stunden att bara få titta på henne, och förstå hur go och underbar hon är trotts sin jobbiga 5 års trotts =) älskar mina barn!! Nu ska jag ta och vara lite social med min sambo! =) kram.

Söt unge!

Kategori: Wilma

God morgon fina du! I natt har jag sovit som en prinsessa! Tack! Måste berätta vad jag hörde för bara en liten stund sedan. Jag va inne på toaletten och skuld fixa till mig lite medans Filippa och Wilma satt och lekte i wilmas rum. -Filippa, du ska alltid vara dig själv! Säger Wilma. -kom ihåg det. -men du måste inte vara en mammagris, du kan vara en Wilmagris eller en Filippagris om du vill. (Wilma) -för jag älskar dig. Kom ihåg det. Sötaste sötaste unge!! =) Wilma DU ska komma ihåg att jag älskar dig!!!! =) Nu blir det frukost! Kram.

Varför sa jag nått?!

Kategori:

God morgon fina du! Hoppas iallfall att din morgon va just god! Själva har jag sovit som en kratta i natt, då Filippa vaknat till och från och varit halv ledsen. Skulle aldrig skrivit igår att hon sover så bra nu! För där fick jag! =) haha.. Hon somnade till för att efter 2-3 minuter vakna till igen o vara ledsen. Drömmar? Tänder? Jobbigt va det iallfall och ögonen gick i kors när jag skulle gå upp! Nu ska jag börja plocka iordning lite. I eftermiddag kommer finaste Diana och Jonas hit med barn! Fika och mat ska intas =) hoppas du får en fin dag! Ta hand om dig! Kram

Sova gott..

Kategori: Wilma

God onsdag! Idag har det varit städ dag här hemma. Har rensat i garderober, städat barnrum, dammat, torkat m.m. Wilma har länge velat ha en sänghimmel så idag fick hon det! Filippa har precis badat och snart vankas det kvällsmat och sängen. Hon brukar (peppar peppar) sova bra om nätterna nu. Det va värre för bara några månader sen, då hon vaknade till och från heeeeela tiden! Hon kunde vakna flera gånger under tiden vi hade lagt henne tills vi själva skulle gå och lägga oss. Det va ett evigt springande i trappan då! Men inatt kommer nog Wilma sova skönast. Där under sin sänghimmel! =) kram.

Kalas, besök hos morfar och kyrkan!

Kategori: Allmänt

Hej finaste du! Hur har du det? Vilket väder vi har idag. Lite kalt på förmiddagen men nu är det helt klockrent! Solen värmer så både kropp och själ blir alldeles varm! Dagen har vi spenderat hos mamma och pappa, så mamma som sagt fyllde år. Efter det så blev det ett besök hos morfar och nu sitter jag o Wilma utanför kyrkan där både Wilma och Filippa döptes! St. Gertrud kyrka. Solen skiner på oss och vi väntar på att Dennis ska komma och hämta upp oss. Hemma ska barn badas och sedan sövas. Blir en tidig dag imorgon då jag ska vara på sjukhuset redan kl 08.00. Hur har din dag varit? Kram.

Grattis mamma!!!!

Kategori:

Idag är det Världens Bästa Mammas födelsedag!! Stort grattis mamma! =)

En stund hos morfar "gubben"

Kategori: Allmänt

Hej finaste du! Idag tog jag min dotter Wilma med till stan för att byta lite kläder samt ett besök hos älskade morfar. Wilma har inte varit på hemmet sen han flyttades dit för 2 veckor sedan! Först tyckte hon att det va lite läskigt, ville gärna åka där ifrån osv. Men när hon insåg att det faktisk är samma gamla gubbe som innan, fast i dåligare form så blev hon som vanligt igen! Slutade till och med att hon inte ville åka hem. Jag frågade honom om det var nått han saknade. Han sa då att mormor skulle köpa med sig lite dricka tills imorgon, så han inte bara behöver dricka vatten och äppeljuice som dom serverar där. Och så pratade han om att han hade blivit såå sugen på ostbågar härom kvällen, så jag ska faktiskt åka förbi där lite senare och överaska honom med det. Då har han lite gott att äta till kvällen. Vi gick även igenom tidningen och Wilma tog massa kort med min mobilen =) nu ska vi snart äta och sedan ska vi ut till mamma o pappa. Dennis ska på firma fest hos chefen (som bor granne med mamma o pappa) och vi ska väl bara ta det lugnt ( om det går med två blondhåriga vildingar till barn=) hörs kanske senare! Ta hand om dig! Kram.

Regn och sömn

Kategori: Wilma

Nu år vi tillbaka i hemmet igen. Hade en fin stund i lekparken medans solen var framme, en sväng på stan blev det oxå. Lagom till vi skulle till bilen kom regnet, så en lyckad stund hade vi som sagt =) nu har barnen fått mat och den lilla sover middag. Jag och Wilma har dragit igång en film, och Wilma smaskar på choklad bollar =) själv är jag så fruktansvärt trött så ska försöka vila mina ögon en stund under filmen! Har du haft en bra start på denna fredag? (fredag den 13:e) kram.

Stadsparken

Kategori:

Godmorgon! En start i stadsparken tillsammans med hanna och barnen va en uppskattad överaskning =) blir en sväng på stan efteråt! Kram.

https://cdn1.cdnme.se/cdn/8-1/3493471/images/2012/pic_4fffdf9d9606ee04c7000c1e.jpg" class="image">

https://cdn2.cdnme.se/cdn/8-1/3493471/images/2012/pic_4fffdfb39606ee56b1000ccf.jpg" class="image">

https://cdn1.cdnme.se/cdn/8-1/3493471/images/2012/pic_4fffdfbfe087c37daa00211d.jpg" class="image">

Dags utflykt!

Kategori: Resa

Hej fina du! Vilken dag vi haft idag. Dennis har jobbat, men jag tog barnen och åkte till mormor och morfar tidigt imorse. En dagsutflykt stod på schemat. Tillsammans med dom, samt min mormor och min bror åkte vi iväg till Bullerbyn. Vi har varit där en gång tidigare, när Wilma var 3 år, men det va premiär för Filippa =) det är så mysigt att gå där, mitt i en film, mitt i självaste Bullerbyn! =) Wilma hoppade i höet och red islandshäst. Vi fikade, åt glass och njöt av platsen! Efteråt åkte vi till Katthult, där Emil i lönnerberga spelades in. Det är så häftigt att se huset, gå in i snickerboa, öppna samma grindar och gå där, mitt i Emils trädgård =) wilma fick en "bysse" av min mormor som hon gick runt och små sköt kossorna med och lekte lite Emil =) efteråt åkte vi och åt mat på en vacker restaurang med god mat som serverades ute i trädgården. Och innan hemfärd stannade vi i mariannelund för att köpa karameller och frödinge för att handla ostkaka. Hemma var vi vid kl 18, och nu sover barnen! Har med andra ord haft en toppen dag!! =) blogg appen funkar nu igen =) hade jag vetat det innan så hade jag tagit lite bilder med mobilen och visat er min dag, men jag tog bara kort med digitalkameran. Kan däremot bjuda på ett kort på Filippa, som hon såg ut på härom morgonen när hon åt fil =) kram.

En dag med mammor, barn och lite irritation..

Kategori: Allmänt

Godkväll! Är allt bra med dig? Idag har vi haft en lugn dag. Började dagen med att åka hem till Malin, där vi möttes av fina mammor och barn! Vad dom växer våra ungar!! Man kan inte säga det för många gånger -tiden går för fort!! Efter det åkte vi hem, Filippa somnade och sov 2 timmar medans jag lagade maten och lekte med Wilma. Vi lekte restaurang utomhus och hon bjöd mig bl.a. på smultron, handplockad från landet =) efter det kom Moa och dom började leka. Mamma, pappa storebror och mormor rom förbi en snabb sväng och vi pratade om att eventuellt åka iväg på en dagsutflyckt imorgon, om vädret inte är allt för tråkigt. Åkte därför och tankade bilen senare nu ikväll. Och man kan säga att jag blev irriterad! På parkeringen (på OKQ8) så står en bil parkerad. Rätt som det är så vevar en ner rutan och sätter upp en påse skräp på taket, efter det kastas en pommeskartong ut från rutan, och ytterligare skräp kastas upp på bil taket. Blir förvånad över hur fan man kan sitta och kasta ut sin skit bara så där utan att tänka på hur fan det ser ut, oansvarigt och jävligt barnsligt!! Och sedan blir jag förbannad!! Så jag tankar och åker fram till bilen, drar ner rutan och säger några väl valda ord om deras beteende! sedan åker jag snällt (men irriterad) därifrån! Bak i bilen har jag Wilma, som säger att hon allt vet om att man inte ska skräpa ner i naturen =) söt unge!! Om dom sedan tog ansvar över sitt skit har jag inte en aning om. Men va bara tvungen att kasta ut min ilska på dom! Nu ska jag och älsklingen sätta igång en film. Åskan har mullrat en bit bort länge nu. Får se om dom närmar sig oss senare unde kvällen/natten eller om vi slipper den. Skulle sätta mig och skriva om Paris resan förut, men internet på datorn ligger ner på grund av vädret. Så får försöka igen imorgon! Hoppas du haft en fin dag. Ta hand om dig!! Kram

Härliga värme!!

Kategori: Allmänt

God dag fina du! Vilken värme det är idag!! Blir så glad!! =) började morgonen med att gå upp vid 6 när den is gick upp. Barnen vaknade och vi åt senare frukost och begav oss ut till fina Hanna. Där har vi druckit kaffe, kollat på våra Paris bilder, barnen har badat och lekt och så blev det pannkakor med glass till lunch. Det är alltid lika härligt att vara hos Hanna! Tack för idag! Klocka. 13 begav vi oss till öron näsa hals med Wilma. Det konstaterades att hon hade en polyp som ska opereras bort. Så tid på det kommer lite längre fram till hösten. Är ju inte direkt ett faan av att dom ska söva ner mitt barn, men om det hjälper henne att få sova skönare så okej. Får hoppas att det går bra!! Nu leker hon hos granntjejen, eller rättaresagt badar. Och Filippa sitter här med mig och badar hon med! Vet att vädret ska bli sämmre, så njuter allt jag kan av dagarna som denna!! Och Wilma igår.. Hon fick sitta på rummet i lite mer än en timma. Sedan gick jag in och vi satt och pratade ut. På hennes insiativ så ringde hon till mormor och morfar och sa förlåt för sitt beteende. Kan ju hoppas att hon lär sig att lyssna lite bättre i fortsättningen, hoppas kan man ju alltid =) så vi slipper dom där tråkiga dagarna! Men nu, njuta av solen!! =) ta hand om dig! Och jag vet att ni är ett gäng som läser, komentera gärna lite då och då =) kram.

Ge mig styrka, mina bloggmammor!

Kategori: Allmänt

Usch vilken dag detta blev. Wilma är som vädret, grå och trist, och elak!! Hon har puttat Filippa, slagit mig när hon inte fick gå ut till lekparken utan regnkläder, hån flinat åt oss med mera! Till slut fick jag nog och satte henne på rummet. Nu sitter hon där och då o då ropar hon och säger att hon inte har nått att göra. Och självklart är jag världens elakaste mamma! Det gör så ont i hjärtat, men hon kan ju inte bete sig på det här sättet. Hon skriker och tjurar och inget är bra om det inte är på hennes vis såklart! Så vad gör man? Känner du igen dig? Vad gör du? Kram. Och Wilma, jag älskar dig!!!!

Med våra vänner..

Kategori: Allmänt

God morgon! Hur mår du? Här hemma går det sakta framåt. Regnet slår mot rutorna och barnen har kollat på film. Gårdagen va underbar. Dock lite väl kvavt och klibbigt ute, men ändå helt underbar. Jag tog med mig Filippa och besökt älskade morfar. Han har kommit in på hem nu och igår va han sängliggande. Men glad över att se oss och det krävs så lite för att göra honom glad! Älskade morfar! Senare på eftermiddagen kom goda vänner och senare på kvällen avnjöt vi en härligt god middag tillsammans, ute på altan och med ett barn uppe, sovandes i sin säng och det andra barnet lekande med grannkompisen! Härligt med långa sommarkvällar! Idag kommer mamma, pappa, bror och mormor hit på mat. Vi hade tänkt grilla men som vädret ser ut nu så blir det nog att vi får hitta på nått annat. Får helt enkelt av vakta och se. Hur har din helg varit? Har du gått på din semester än? Kram.

fortsättning..

Kategori: Allmänt

Fortsättning..
 
Hela familjen vid Eiffeltornet..

Vi köpte med oss munkar och glass från ett cafe och satte oss neranför eiffeltornet och fikade.
Efter det och lite koll i affärer åkte vi senare tillbaka in mot Disney Land. Kl 23 skulle det vara fyrverkeri och självklart var vi på plats =) Filippa sov dock i sin vagn, ostört trotts hög volym från den magiska showen, fyrverkerierna och musiken.
slottet kvällstid..
 

I nästa inlägg ska du få se några bilder på bl.a fyrverkerierna, men återigen går det inte ladda upp bilderna.. =(
Fortsättning följer.. igen.. =)
 
 

Våran Paris resa Del 1..

Kategori: Allmänt

 
Våran resa till Paris började redan på Onsdag klockan 11. Då lämnade vi stan Västervik för att bege oss upp till Stockholm. Vi stannade i Söderköping för ett stopp i glassbaren. Vilka glassar dom har! Brukar åka dit en gång om året och det är lika gott varje gång =)
Efter det körde vi vidare. Barnen va snälla i bilen, men filippa började tyckta att det va ganska långtråkigt när vi hade drygt en timma kvar. Men med lite sång och bus så gick det =) Sov på hotell natten till söndag då vi gick upp vääääldigt tidigt. Kl 04.00 var det frukost och straxt efter kl 05 så kom bussen som körde oss ca 5 minuter till Arlanda. Checkade in och begav oss till gaten och kl 07.15 lyfte vi! Av någon anledning så lyckas wilma alltid att somna inne på flygplanet innan vi hunnit lyfta. Och så även denna gång =) vaknade lagom till landning.
Framme i Paris tog vi oss ut till själva Disney Land området där vårat hotell låg. Lite bökigt med alla väskor och barn att åka tåget dit, men det gick! Väl framme vid hotellt, chekade vi in. Alla hotell i området har olika teman och vårat va ett country/vilda västern hotell. Jätte mysigt va det!
 
Pappa Dennis, Lillasyster Filippa och Storasyster Wilma vid hotellets reception.
 
 Vi både i det högra huset i ett hotellrum, det va rum i  alla husen, hur mysigt som helst!
 
När vi packat upp och landat ordentligt så gick vi in i Parken =) Det är magiskt där inne! OCh det vi inte viste om var att det även va 20 års jubeleum, och man kan säga att dom inte sparat på krutet! =)
 
Dock var det väldigt svettigt, klibbigt, varmt, och soligt denna dag/kväll. Och efter en dag med flygning och tidig morgon så gick vi hem efter den fina och underbara paraden kl 20. Vi sov gott den natten =)
Nästa morgon va vi uppe så vi åt frukost vid kl 07. Gott var det och en hel del att välja på. Allt från baugetter till rostade mackor, yoghurt och flingor. Allt fanns. Sedan besökte vi Parken igen. Det kom dock lite regn till och från. Vi viste att det skulle spricka upp under dagen, men då det nu var blött inne i parken så bestämde vi oss istället för att åka in till Paris med tåget och se Eiffeltornet och Triumfbågen.
 
Wilma brevid en levande staty, Triumfbågen i bakgrunden =)
 

och nu gick det vist inte att ladda upp flera bilder då det strular i vanlig ordning.. men försöker igen om en liten stund. fortsättning följer =)
 
 
 
 

Lugn..

Kategori: Allmänt

Godkväll. Lugnet har lagt sig i vårat hus och sambon står i köket och lagar plankstek. Ska bli jätte gott, trotts att jag är oerhört trött. Har varit en intensiv vecka. Och igår slutade Wilma dagis. Hon har gått på en förskola som heter ängslyckan, men ska i höst börja på en annan förskola då Filippa inte fick en plats på ängslyckan. Vi tillhör inte det dagiset sen vi flyttade nämligen. Sååå.. I höst börjar dom båda två på ett annat ställe. Känns väl sisådär.. Dels att behöva flytta Wilma, och dels att våran bebis blir stor! Om det gick så skulle jag vara hemma med dom varje dag, ta hand om dom och gosa, pussa och säga hur mycket jag älskar dom, hela hela tiden! Men dom behöver ju lite stimulans och lek med andra barn och framför allt, pengarna rullar ju liksom inte bara in av sig själv! Men jag hoppas att dom kommer att trivas bra på deras nya förskola. Känns inte alls som det var länge sedan vi skolad in Wilma. Jag minns när Wilma och jag va där på besök en dag för att bara se lite hur det såg ut. Sen kom Marie hem till oss och träffade Wilma på hemmaplan, en mycket uppskattad del av inskolningen dom hade. Att fröken kom hem, så dom lärde känna varandra i hemmet och på så sätt kände igen varandra när det sedan var dags för inskolningen. Jag minns hur tomt och lustigt det kändes hemma (var arbetslös några veckor precis efter wilmas förskolestart) och jag minns att jag en dag gick och la mig vid 11 tiden då jag va helt slut i kroppen efter en jobbig natt. Jag vaknade upp och fick panik, ropade efter Wilma och hittade henne ingenstans i lägenheten! Efter ca 30 sekunder så slog det mig, hon va ju på dagis!! Var ju så van att ha henne hos mig, att hon låg brevid mig när vi vaknade efter sov stunden. men nu var hon som sagt på dagis. Hennes inskolning var inga problem alls. Hon var alltid glad och vinkade alltid så glatt till mig när jag skulle gå. Det va bara mammas hjärta som sved lite. Även att man vet att dom har roligt, så vill man ju finnas där och beskydda, trösta om dom gör sig illa och se deras lycka när dom leker med sina kompisar. Men som sagt jag hoppas att Wilma har trivs på sin förskola och att dom båda kommer att trivas på den nya. Jag älskar er mina barn!! Ni är mitt allt!! Kram.

Aj aj aj!!

Kategori: Filippa

Hej fina du! Usch vilken morgon vi fick. Skulle precis åka till jobbet, då Wilma jagade Filippa runt i huset för att sätta på henne sin mössa. Och pang, så flög hon framåt, rakt ner i golvet med huvudet före!! Skrik och maaaassssor av blod från den lilla näsan. Blod över hela kläderna och en mamma som fick ringa 1177 för att höra mig för. Fick åka direkt till vårdcentrelen, men dom skickade oss efter en liten koll på näsan, vidare till öron-näsa-hals. Dennis fick köra mig till jobbet innan. Pratade med honom på telefonen nyss och vad dom såg så såg det bra ut. Näsan är svullen men inte sne, så om en eventuell spricka finns inne i näsan så skulle den läka av sig själv. Men aj vad ont hon hade. Fick i henne lite panodil när hon lugnat sig lite och så ska jag ge henne lite innan läggdags. Stakars gumman, jag ville vara hos dig och krama dig hårt hela tiden, men pappa gjorde ett bra jobb och tog väl hand om dig! Älskade Filippa. Nu sitter jag på jobbet. Sista barnet tog precis sommarlov och jag ska gå en sista vända och låsa alla dörrar. Sen börjar 4 veckors ledighet innan man är tillbaka igen! Snälla vädergud, ge oss lite sol nu i sommar!! Just det, jag satt igår kväll och skrev ihop lite om våran resa till Paris, här på bloggen. Men tror du att det gick att ladda upp några bilder då!?? Nix, och bilderna måste jag ju visa, annars blir det ju inte lika roligt. Så håll dig till tåls!! Nu går jag på semester! =) kram.

Jag lyckades!!

Kategori: Allmänt

 
Wow, jag lyckades lägga upp en bild! Så detta kort blir en liten försmak av alla andra kort som kommer läggas upp från våran Paris resa!
Ta hand om dig! Kram.

Tillbaka i vardag!

Kategori: Allmänt

Hej fina du! Gud ville härligt väder! Cyklade tidigt till jobbet imorse och bara njöt av värme som var redan då! Mera sånt tack!! Är tillbaka i vardagen igen efter våran härliga resa. Skönt att få ladda upp med lite energi. Och då inte med energi för kroppen utan snarare för själen. Ett miljöombyte satt verkligen på sin plats nu. Vardagen har som sagt börjat rulla igång igen. Men med bara 2 dagar kvar för Wilma på dagis och jag 3 dagar kvar på jobbet, så börjar snart semester igen! Har du några planer i sommar? Kram

Back in Sweden!!

Kategori: Allmänt

Bonjour fina du!! NU är vi hemma i Sverige igen, landade på Arlanda ca 19.30. Kom från Stockholm kl 21 så nu är vi ute på svensk mark och kör. Vilken underbar resa vi haft!! Vi har sätt alla Disney karaktärer i den underbart fina paraden som är varje kväll och vi har kramat och tagit kort med piff och puff, Mimmi, musse, långben, Snövit med flera!! Wilma är överlycklig att ha gått träffa prinsessorna och överlycklig att Lejonkungen faktiskt fanns på riktigt!! =) lördagskväll kl 23.00 va magisk! Ett fyrverkeri med en show av dess like, ja.. det finns inga ord, det måste upplevas! Va har även varit inne i staden Paris och besökt eifelltornet och triumfbågen. Fikat och ätit glass i parken neranför eifelltornet m.m. Är sååå glad att tillsammas med min sambo ha kunnat ge våra barn (framför allt få Wilma) denna resa! Jag har såååå många bilder jag vill visa dig, men då det fortfarande är strul här på blogg.se med att lägga upp kort så får du hålla dig till tåls. Ska försöka på datorn imorgon och se om st funkar där. Nu ska jag vara lite social med resten av mitt team här i bilen =) hoppas du haft en fin helg och att vi hörs imorgon igen!! Ta hand om dig! Kram.