mammaprutt

Sista dagen på 2012!

Kategori: Wilma

Hej fina du! Idag är det den 31/12 - 2012 sista dagen på detta året! 2012 har varit ett blandat år som vi kommer att minnas med både glädje och sorg i våra hjärtan. Att våran älskade morfar lämnade denna värld är en stor sorg och saknad för oss. Men vetskapen och känslan av att han är med oss gör det tunga lite lättare att leva med. Sen minns vi året med glädje då vi fått vara en familj och tillsammans fått skapa fina minnen tillsammans! Att barnen har blivit ett år äldre, klockare, sötare och envisare är oxå en sak =) nästa år ser vi fram emot 3 små bebisar MINST =) och så önskar jag oss och er alla ett fint, hälsosamt och roligt 2013!! Gott Nytt År! Och välkommen 2013!!

Julafton två dagar i rad!

Kategori: Wilma

God förmiddag fina du! Hade du en mysig julafton igår? Vi hade det mysigt och harmoniskt. God mat som man alltid äter alldeles för mycket av =) men det är ju sååå gott! Och så allt godis på det, haha! Tomten kom också, såklart! Filippa tyckte det va läskigt. Och hela tiden satt hon o små grät och sa -nä pappa, nä pappa.. Och pekade på tomten!!?? Haha.. Kan inte förstå det. Tomten är ju tomten, inte pappa..? Eller?? ;-) Wilma pratade snällt med tomten och hon va jätte glad över alla presenter. En disco kula blev snabbt en favorit. När hon fick upp paketet så sprang hon ut till köket och kastade sig på golvet och började sprattla med fötterna, helt överlycklig. Nu kan vi ha disco på riktigt, skrek hon!! =) nått annat som också va en höjdare va dockvagn och en skrållan docka. Wilma va nöjd med alla sina paket och va bortskämda dom blir, barnen! Det är ju inte två, tre paket, utan en hel hög!! På gott och ont det där.. Som tur är så pratat vi mycket med Wilma om andra barn, som kanske inte får några paket alls, då dom inte har mycket pengar. Och att julen först och främst handlar om att träffa alla i sin familj och ha mysigt tillsammans. Och trotts att hon bara är 5 år så förstår hon och frågar frågor. Sen så njuter jag ju självklart över att ha det så pass bra så vi kan skämma bort dom lite med massa julklappar! Och se deras lycka över att just få bli lite bortskämda! Filippa där emot, hon skulle blivit nöjd med en påse godis. För hon öppnade allra först en julpåse med just godis i, och efter det så kvittade alla andra julklappar. Dom fick Wilma öppna medans hon njöt av små smartisar =) idag har förmiddagen bestått av att leka med alla fina saker, köra dockorna i sina nya dockvagnar och bara ta det lugnt. Snart drar vi vidare till julafton nummer 2, hos svärmor med alla familj och släkt. Och där kommer våra barn bli ytterligare lite mer bortskämda! MEN som sagt, julen är en tid för att umgås, prata minnen och ta vara på varandra. Och det, de gör vi! Tog bilder med systemkameran igår, så just nu får du nöja dig med två kort på några av ALLA paket som låg under granen igår! Kram.

Dan före dan..!! =)

Kategori: Wilma

Hej finaste du! Hur mår du så här dagen före julafton! Imorgon är vi äntligen där! Tjohooo!! =) våran förmiddag spenderade vi i pulka backen. Sedan åkte vi hem, Filippa sov sin vardagliga vila och jag satte igång med maten. Eftermiddagen har vi gått här hemma och lunkat runt mesta dels. Barnen har badat och när Filippa sover för natten så ska jag och Wilma göra det sista julgodiset. Sen ska även hon få hoppa i säng och med nyfikenhet, spänning och glädje somna och längta tills morgondagen!! =) jag älskar mina barn och min enda önska inför imorgon är att dom får en fin och varm julafton! Kram.

Dan före dan, före doppare dan..!

Kategori:

God kväll! Dagarna rusar fram och julafton är snart här!! =) ikväll slår vi in julklappar med julmusik i bakgrunden och hoppas att vi alla kommer att få en fin julafton med många nöjda och glada! På tal om glad. Så fick våran släkt en jätte fin julklapp redan idag! Beskedet om att en ny liten medlem anländer i maj!! =) fina kusinen Louise ska bli mamma! Hon är född i Linköping, men spred sina vingar ner till Västervik när hon flyttade hemifrån och bodde hemma hos min mamma o pappa en tid under uppbyggnaden i ny stad. Nu bor hon med sin sambo i Oskarshamn, men har valt att föda i Västervik!! Kan ju inte bli bättre! Hennes familj och hela våran släkt är sååå glada för dom blivande föräldrarna!! Och Linda, nu blir du snart moster! Haha, gammalt det låter =) fortsatt trevlig kväll! Kram.

Pepparkakor..

Kategori: Wilma

God förmiddag! Fredag idag, såå skönt! Idag skulle/ska ju jorden även gå under enligt vissa människor. Men än så länge finns jorden kvar och vad gör vi då? Jo, bakar lite pepparkakor! =) Wilma är jätte duktig och gör jätte fina pepparkakor. Filippa gillar mest att äta =) haha. Först gången vi bakade, hemma hos mamma/mormor så gillade hon inte alls degen. Men nu, nu får man passa på henne så inte all deg försvinner ner i hennes mage =) julmusik till doften av pepparkakor och fina små söta prinsessor. Dagen kunde inte starta bättre! Trevlig fredag!! Kram.

Pulka..!

Kategori: Wilma

Hej fina du! Idag har vi åkt pulka! Kul kul kul! I helgen vill jag åka mera! Men då vill jag inte dela pulka med Wilma. Jag vill ha en egen =) hoppas du haft en fin dag! Kram.

En lugn dag..

Kategori: Wilma

Godkväll! Är allt bra? Idag har vi haft en lugn dag här hemma. Wilma sa imorse att hon hade ont i magen. Så för säkerhets skull så va vi hemma. Ingen magsjuka har kommit än (peppar peppar) så vi får hoppas att det bara va lite ofarlig magvärk. Filippa far runt efter Wilma i stort sätt hela tiden. Är Wilma uppe så ska hon va uppe. Ska Wilma på toan, ja.. då är Filippa där med! Helt underbart att hon älskar sin syster och vill vara med henne. Och som tur är så älskar Wilma henne lika mycket med! Kan hända ibland, dock väldigt, väldigt sällan att Wilma vill vara själv på sitt rum. Men inte alls ofta. Idag satt Filippa iallafall någon minut och lekte med sina klossar, innan Wilma kom ner med utklädnings-kläder! Då va det full fart på med prinsessklänningar =) Lite senare på kvällen satt vi och tittade på julkalendern. Och där är ju Staffan och Jean spöken. Då frågar Wilma som sitter brevid mig.. -mamma, när man dör så blir man ju en ängel. Varför är Staffan och Jean spöken då? Hmm.. Ja.. Hur ska jag förklara det pedagogiskt, enkelt och korrekt?! Kände just då att jag inte hade något bra svar. Utan sa kort och enkelt -det finns olika anledningar. Men det kan vi prata om en annan gång! hon nöjde sig med det =) nä, nu ska jag ta en dusch och sedan väntar sängen. Är dunder trött! Filippa vaknar till och från hela nätterna. Bjuder på ett par bilder där Filippas fina julpyssel är med. Dom hänger jätte fint i granen! Trevlig kväll. Kram.

Julgran..

Kategori: Wilma

Hej vacker! Sitter i soffan med en filt om mig. Utanför faller snön, dock med lite regn i blandat. Granen lyser upp vardagsrummet så där mysigt. Och dom bästa barnen har ikväll klätt den med kulor och glitter. Det hänger en kula här och en kula där. Men vad gör det?! Det är våra underbara barn som smyckat den. Och den är jätte fin! Nu sover dom gott i sina sängar, nöjda över det fina resultatet och att vi räknade ner med en dag till, fram till julafton. Filippa var dessutom jätte söt när hon klädde granen. Det va ju första gången för henne. Förra året var hon för liten. Men nu satte hon upp en kulor och för varje gång hon lyckades så sa -yehhh =) och sträckte upp händerna! Överlycklig! haha. Nä, nu ska jag lägga ifrån mig telefonen och fortsätta njuta ett tag till innan det blir sängen. Hoppas du haft en fin dag. Kram.

Mysig eftermiddag och kväll!

Kategori: Wilma

Hej finaste du! Nu börjar söndagen och tredje advent lida mot sitt slut. Vi tände tredje ljuset imorse, som alltid till julkalendern. Och i eftermiddag har vi som sagt myst i köket tillsammans med finaste mamma/mormor. Lussebullar bakades och i bakgrunden spelades det julmusik. Hyste doftade och doftar fortfarande juligt och gott! Och gott var det =) duktigaste Wilma som älskar att baka har gjort jätte fina bullar av alla dess sorter och ingen kunde hålla sig för skratt när hon sa -morfar degen känns som din mage!! =) haha. Då ska tilläggas att min pappa inte har någon speciellt degig mage. Snarare en hård kul mage =) trevligt har vi haft det. Och älsklingen kom även hem med en gran idag som ska pyntas i någon av veckornas dagar. Hoppas du haft en fin helg och en fin tredje advent. Nu är det inte lång tid kvar tills julafton! =) kram.

Baka baka liten kaka..

Kategori:

Eller rättare sagt lussebullar! Finaste mamma/mormor kom hit för att baka med barnen. Degen är bakad och vi väntar just nu på att den ska jäsa och bli fin. Sedan blir det att kavla, rulla och sätta russin. Eller som jag föredrar, pärlsocker! =) kram.

Kallt!!

Kategori:

En kall morgon och klockan är 9. Tar mina barn till dagis och hoppas för deras skull att det blir en dag inne i värmen! Strömmen gick en stund imorse. Mysigt tycker jag. Men nu är det som sagt dags för dagis och jobb. Sen får vi se vad denna fredag har att erbjuda! Kram.

Lucia..

Kategori:

Hej vacker. Ikväll har vi varit och kollat på små och söta Lucior, tärnor, tomtar med mera. Och självklart var våra små sötkorvar på plats. Wilma som lucia och Filippa som tärna. Filippa var tärna förra året med. Men då satt hon i mammas knä med glitter i håret, 8 1/2 månad liten. Nu kom hon helt plötsligt gående där med dom andra små dagisbarnen! Kan säga att mammahjärtat blev helt varmt! Och att se våran stora sötaste Wilma komma gående med krona på huvudet, stolt över att äntligen få sjunga sångerna som hon gått hemma och övat på flera dagar.. Ja, mammahjärtat smälte lite till! Dom var såå duktiga och jag var STOLT!! Filippa fick dock syn på mamma lite för fort och då var det slut med uppträdandet för hennes del. Hon kom och satte sig i mitt knä istället. Men vad gjorde det när man fortfarande hade världens finaste lucia som sjöng så ögonen tindrade, i lucia kören! =) en lyckad, men en väldigt kall sådan, då vi var utomhus. Nu sover mina prinsessor i sina varma sängar och mitt hjärta är fortfarande varmt av att ha kollat och lyssnat till fin sång med dom allra finaste! Kram.

Hos morfar..

Kategori: Allmänt

En torsdag som denna besöker vi morfar, åker pulka och matar tomten med bulle =)

Jävla kräk!!

Kategori: Allmänt

Hej fina du! Fy vilken dag jag haft idag. På jobbet fortsätter barnen att avlösa varandra med kräksjuka! Och på Wilma och Filippas dagis är det en som oxå haft det. Så kan ju bara konstatera att skiten är här nu! Fram med handspriten allesammans =) håller tummarna att vi slipper den, men chanserna till det är väl minimala med tanke på det arbete man har. Har badat barnen i kväll och även varit iväg och inskaffat mig nya vinterskor. Fick dom av mamma och pappa i en för tidig julklapp. Jag och min bror har för övrigt världens underbaraste och snällaste föräldrar. Dom har verkligen ALLTID ställt upp för oss och stöttas oss genom livet, ALLTID! älskar dom och är oerhört tacksam över att ha sånna finna föräldrar. Nä, nu ska jag kolla barnprogram med wilmis. Bjuder på en bild tagen igår. Snö och hala vägar är inget roligt! Men barnen har kul i snön och det lyset ju upp vacker på dagarna =) Tack för idag. Kram

En dag på jobbet..

Kategori: Allmänt

Och snön är här!! =)

Värmande dryck..

Kategori: Wilma

God kväll! Måndag och kallt idag! Burrr.. Minus 9 grader såg jag på jobbet att termometern stod på. Sitter framför tv:n med en varm kopp te och Wilma har kollat på kvällens avsnitt av julkalendern. Mysigt att få sitta och titta på det tillsammans med henne. Får se om det blir en dag hemma med henne imorgon. För hon kliar i ögonen och är röd runt om. Men vi får se hur det ser ut imorgon. Nu ska jag fortsätta njuta av mitt te och mina rostade mackor med avokado =) kram.

Adventsfika..

Kategori: Allmänt

Vi har bjudit hit svärmor och svärfar på lite fika. Bland annat så har glögg druckits för första gången denna jul. Gott. Just nu spelas det spel mellan wilma, filippa och farmor. Och pappan i familjen står och kikar på resor till varmare breddgrader tillsammans med sin pappa. Ikväll återstår det obligatoriska söndagsmyset med älsklingen. Ska bli skönt att få mysa ner sig i soffan och bara ta en filt över sig! Hoppas du haft en fin söndag och första advent. Kram.

Första advent..

Kategori: Allmänt

Godmorgon fina och första advents söndag! Mysteriet på Greveholm har kollats på och första ljuset av fyra har tänds. Till frukost bakade jag scones som vi åt tillsammans hela familjen. Lugna helger och långa frukostar, sånt som jag älskar! I eftermiddag bjuder vi på fika, men fram tills dess är det lite fix o trix som ska göras. Bland annat åka och byta wilmas nya overall till en storlek mindre och inskaffa en till advents stjärna! Lägger upp 2 kort på wilmas fina pepparkakshus som hon och farmor gjorde igår! Sötaste Wilma älskar att baka och dekorera! Önskar dig en fin söndag! Kram.