mammaprutt

Kaffe..

Kategori: Allmänt

Så gott och så välbehövligt just nu. En halvtimma rast innan det är dags att gå tillbaka till dom små liven igen!

En kall onsdagsmorgon..

Kategori: Allmänt

Skrapa rutorna och beger sig till dagis och jobb. Onsdagar är min dag på jobbet, för så slutar jag vid 14 =) skönt när man man slutar 16.30 alla andra dagar. Trevlig onsdag! Kram.

Pumpa och lilla nallen..

Kategori: Wilma

Hej fina du! Hur står det till? Idag efter jobbet så for vi iväg en snabb sväng till barnens farmor. Dom skulle göra en liten halloween pumpa. Wilma målade sin helt själv och den blev jätte fin!! Duktiga Wilma! Efter det åkte vi hem och klockan va läggdags. Lite mat pillade dom självklart i sig innan. Filippa somnade fort och Wilma lika så, med nallen brevid sig såklart! =) I måndags tog hon med sig nallen till dagis, sååå stolt är hon över denna lilla björn =) nu ska jag hoppa in i duschen och sedan sätta mig till rätta i soffan med en varm kopp te! Trevlig tisdag. Kram.

Nallens dag!

Kategori: Wilma

God lördag! Idag är det nallens dag. Så efter att vi inskaffat nya skor åt barnen så begav vi oss ut i skogen. Grilla stod på menyn. Wilma trampade på och rätt som det va så fick hon syn på en liten nalle som satt helt själv med en lapp brevid sig. Lite försiktigt tog hon upp honom och vi läste brevet. En skatt med massa godis hittades och vi fick överlyckliga barn!! Sedan tändes grillen i form av pinnar, och korv åts upp. Wilma byggde bland annat en gungbräda. Vi har haft en kanon förmiddag med väldigt glada barn, och en Wilma som är överlycklig för att ha hittat en ny liten vän =) Nu blir det lite städ, sedan tar vi det lugnt resten av lördagen! Kram.

I hemmets trygga vrå..

Kategori: Allmänt

Hej fina du! Nu är vi hemma igen efter en helt underbar tripp tillsammans. Barnen är hemma och är nu ned bäddade i sina sköna sängar. Vi har haft det jätte bra. Sköna middagar och frukostar. Hotell med fin utsikt, strosat i affärer och upplevt en kanon match! Vi har skrattat massor, pratat massor, hållt i handen och bara haft det bra. Vet inte hur många gånger D har tackat mig för denna lilla resa. Nu tänkte vi avrunda denna underbara kväll med ett glas vin och lite gott att äta, tillsammans med en bra film! Ta hand om dig! Kram.

Kärlek!

Kategori: Allmänt

På bästa sätt! Matchen var kanon! 90 % av arenan hejade självklart på HV71 då det är Jönköpings lag. Men vi hejade självklart på Luleå =) haha! Ni kan tänka er 2 tokar som hoppade upp och klappade händerna när pucken gick in i mål =) dessutom 2 gånger!! Vilket betyder att "vårat" lag vann =) haha. Kul har vi haft det. Och nu är vi tillbaka på hotellet. Har hört att det snöat hemma, så även här. Buuurrr.. Men som sagt vi har det bra. Imorgon ska vi fortsätta gå lite på A6 (va där en snabbis förut) och så ska vi besöka en restaurang och äta lite mat, innan hemfärd. Saknar mina små prinsessor nått otrolig, och ska pussa massa massa massa på dom när vi kommer hem!! Men nu ska jag och Dennis fortsätta njuta av stunden och ta vara på den på bästa sätt. Kram.

Uppvärmning!

Kategori: Allmänt

Nu är vi på arenan! Spelarna värmer upp och vi har kanon platser! =) kul!!

På väg!

Kategori: Allmänt

Hej fina du! Imorse när min älskling vaknade så hade han ingen aning om att han just nu skulle sitta i bilen tillsammans med mig, på väg till Jönköping! Men här sitter vi =) En hockey kväll, Luleå-HV71 ska ses på kinnarps arena. Och en natt på hotel ska det bli! Att bara få lite tid till varandra. Äta i lugn och ro och gå ut på restaurang utan att någon skriker och drar i ens arm och vill gå hem eller vad det nu en kan vara. SJÄLVKLART kändes det jätte jobbigt att lämna bort dom, mina älskade ungar. För jag älskar dom mest över allt. Och fruktansvärt tomt känns det. Men som sagt, även en mamma och pappa behöver tid till varandra och det är det vi ska få nu =) vi är som två små glada barn här i bilen!! Haha. Ha det fint så kanske vi höra senare!! Kram.

Duktiga Wilma!

Kategori: Wilma

God kväll! Har din onsdag varit bra? Min har det. Har varit på samtal på dagis. Om hur det går för Wilma. Hon började ju nytt dagis nu i höstas. Och fröken hade bara bra saker att säga. En snäll och väldigt omtänksam tjej sa hon. Hon hjälper till. Hjälper att klä på barn som inte kan vissa saker själv. Och till frukosten (som dom äter på dagis) så hjälper hon alla småbarnen först, innan hon sätter sig och tar sin egna frukost! Grynet mitt!! Hon är verkligen omtänksam. Att hon är pysslig och ääääälskar att måla fina tavlor (som även hade inspirerat andra kompisar) och att lägga pärlplattor va också saker som nämndes! Älskade fina unge! Du gör mig sååå stolt!! Älskar dig till månen och tillbaka. Du och din syster är mitt allt och kommer alltid att vara! Massor av pussar och kramar till dig!! /stolt mamma.

https://cdn3.cdnme.se/cdn/8-1/3493471/images/2012/pic_5088400cddf2b35434002400.jpg" class="image">

https://cdn3.cdnme.se/cdn/8-1/3493471/images/2012/pic_5088401de087c30834d2d350.jpg" class="image">

https://cdn3.cdnme.se/cdn/8-1/3493471/images/2012/pic_50884020e087c3082c02842a.jpg" class="image">

Ladies night 2012

Kategori: Allmänt

God förmiddag! Har din söndag startat bra? Min startade allt för tidigt med tanke på sen hemkomst inatt. Men just nu gör det faktiskt ingenting. 4 timmars sömn känns helt okej. Får se om jag tycker detsamma om en stund =) kvällen igår spenderades i Linköping på (vad som nu blivit en tradition) ladies night! Vi var 9 tjejer (skrev fel i förra inlägget, då jag skrev 8) som åkte. Och kvällen va super bra! Årets kväll bjöd på Martin Stenmark, Magnus Uggla, Andreas Johnson, Hasse Bronten och Anders Timell. Och det är så kul att dom lyckas varje år och jätte kul att vi lyckats få sååå bra platser när vi varit där. Jätte nära scenen och i år satt vi precis vid den lilla scenen så artisterna kom och gick förbi oss flera gånger! Stämningen är på topp i lokalen och alla tjejer får sig härliga skratt och massor av energi! Det börjar med att vi sätter oss till bords och njuter av en god middag. I år va det Smördegsinbakad fläskfilé med parmesankräm och bladspenat serveras med rödvinsås, en krämig potatiskaka och ångkokt haricotsvertsknyte! Jätte gott! Till dessert blev det Mörk choklad- och hasselnötsmousse på en spegel av en lätt sockrad coulis av mango och passionsfrukt. Kan bara säga att vi var mätta efteråt =) längtar redan till nästa år, och då pratar vi även om att stanna över natten och sova på hotell. Det finns ju nämligen en efterfest att gå på! Så vi får se! =) nu ska jag fortsätta lunka vidare genom denna söndag. Hoppas du haft en trevlig helg! Kram.

En kväll i Linköping!

Kategori: Allmänt

Har haft en underbar kväll tillsammans med dom finaste brudar! OCH några andra.. =)

Att vara stor för en stund.. =)

Kategori: Allmänt

Världens älskade och underbaraste Wilma, vad du är söt!! Hon älskar när man masserar hennes fötter och bara för att dom är så söta och små så gör jag självklart det. Sen tog det visst inte lång tid innan snarkningarna kom och hon hade somnat i soffan. Någon kina mat hann hon inte med, men vi får beställa det snart igen!! Sötaste gosungen! Vad vi älskar dig!!

Bolibompa och godis..

Kategori: Allmänt

Hej fina du! Nu är kvällen här och det första jag gjorde när jag kom hem var att slänga mig i sängen i 15 minuter. Fy för denna förskyning!! Hoppas innerligt på en förbättring tills imorgon, för då åker vi iväg på ladies night! Nu ikväll så har godis intagits av dom små prinsessorna. Det tillsammans med Bolibompa. Filippa börjar bli trött nu. Klockan är 18.27 och tiden då hon brukar gå och lägga sig. Wilma får vara vaken så länge hon vill. Kul för henne att få känna sig lite stor. Senare ska vi beställa hem lite Kina mat också att mumsa på. Men tills dess, mera Bolibompa!! =) trevlig fredag kväll! Kram.

Fredags bowling!

Kategori: Allmänt

God morgon, god fredag! Hur mår du? Själv fortsätter jag att vara förskyld. Rösten är näst intill borta. En nackdel för mig, men säkert skönt för andra =) jobbar 9.30-16.30 idag. Så morgonen har gått i ett lagom tempo. Jag har suttit ner och njutit av min frukost och mitt vaaaarma te! Barnen har spelat bowling! =) Dom tog några pant flaskor och en boll, sen va det full fart. Dom leker allt mer med varandra nu. Och Filippa ser verkligen upp till storasyster, och härmar ALLT hon gör! =) just i detta nu har dom slutat bowlingen och gör istället maracas =) får ta en bild på det sen. Nu ska jag hoppa i kläderna och snart bege oss. Hoppas på en fin fredag och en lite piggare jag i slutet av dagen! Trevlig Dag! Kram.

Lägre tempo..

Kategori: Allmänt

Hej där! Hur mår du? Här är det förskylning på gång. Har varit på jobbet, men sista timman gick inte i samma tempo som vanligt kan man säga. Blev en timma i sandlådan =) har inte så mycket att berätta just idag. Men ville bara titta in och säga hej! Hoppas din dag varit bra, så hörs vi snart igen! Kram.

Tant dans!

Kategori: Allmänt

God morgon söndag! Är du pigg? Sista dagen på denna helg. Fort går det. Wilma och jag har dansat till ett antal olika låtar och mitt i allt kommer jag på mig, hur jag står och dansar riktig, fruktansvärd tant dans!! Vad är detta?!! Okej att jag är mamma, men jag kände mig genast som 50 år äldre! Tänker inte gå in på att försöka förklara hur det såg ut, men jag tror du förstår hur jag menar! =) haha! Bättring, bättring! Dagen idag kommer att spenderas ute hos mamma o pappa. Wilma ska leka med sin kompis som bor granne med mina föräldrar. Så nu väntar vi bara in Dennis och Filippa som är iväg en sväng, så åker vi sen. Hoppas du fått en härlig start på morgonen, annars kan du ju alltid dra på lite musik och svänga dina lurviga!! Kram.

En lördag i lekparken!

Kategori: Allmänt

Hej min vän! Har din lördag varit bra? Jag började min med lite sovmorgon. Sedan begav sig jag och Wilma till mamma och pappa för att hämta hem våran älskade lilla prinsessa! Att sova hos mormor och morfar gick galant! =) mormor och hon hade gått och lagt sig vid halv 7 tiden och Filippa hade somnat nästan på en gång! Skönt och kul att höra. Nu har jag tagit mina barn till lekparken för att få leka av sig lite =) wilma har verkligen inte haft sitt bästa beteende idag! Fy! Vi har inte varit dom bästa vännerna om man säger så. Men hoppas på en bättre kväll. Vad har du gjort denna dag? Nått kul planerat? Kram.

Sova borta..

Kategori: Allmänt

Hej finaste du! Hur mår du? Fredag idag, hääääärligt!! Vi har ätit lite gott och myst lite extra med Wilma nu ikväll. Filippa sover borta för första gången i natt! Hos mormor och morfar är hon. Mamma ringde för en stund sedan och då sov hon. Dom hade gått upp och så hade hon somnat nästan på en gång. Så hoppas natten fortsätter gå lika bra! Självklart värker det lite i mammahjärtat. Man saknar henne och det känns tomt. Men hon har det ju kul med mormor och morfar, det vet jag!! Hon gillar verkligen att styra och ställa över morfar =) haha! Nu ska jag umgås med min lilla familj jag har kvar här hemma! Önskar dig en fortsatt trevlig fredag kväll!! Kram.

Väntar..

Kategori: Allmänt

Hej där min vän! Har du haft en bra start på veckan? Just nu sitter jag och väntar på Wilma som är inne i rummet brevid och dansar. Hon har sin dans skola på måndagar, och föräldrar får inte vara med inne i lokalen. Därav får jag sitta snällt utanför och vänta. Att gå ut och gå under tiden är inte lönt, fall nått skulle hända. För 10 minuter sen så kom hon ut jätte ledsen för att någon hade råkat slå handen i hennes öga! Självklart inte med flit, men ledsen var hon och då måste jag ju finnas till hans! =) annars tror jag hon dansar på bra där inne! =) hon började ju även på tennislekis för 3 veckor sedan. Men det la vi ner. Dom som skulle lära ut var på tok för unga! Jätte duktiga på tennis, säkert. Men inte lika duktiga på att ta hand om en grupp 5-6 åringar som ska stå på kö och vänta på sin tur bland annat. Så dennis lär Wilma på egen hand. Hon gillar att spela tennis och dom var senast i tennis hallen nu i lördags. Annars har det inte hänt så mycket nytt. Önskar dig en fortsatt trevlig måndagkväll! Kram.

Spel, pussel och äppelpaj!

Kategori: Wilma

Hej fina! Vilken dag det varit idag, vilket underbart väder! Höst när den är som bäst! Jag tog barnen med ut till pappa då Dennis skulle snickra lite i vårat badrum. Vi lekte ute och jag plockade lite äpplen och tog med mig hem. Svängde förbi min mormor en stund innan hemfärd. Dennis tog Filippa och åkte iväg en sväng. Skulle fixa lite byggmaskiner med mera. Så jag tog och slängde ihop en äppelpaj och under tiden den stod i ugnen så spelade jag och Wilma spel och la pussel! Sååå skönt att få lite egentid med henne. Älskade unge! Kul var det och när vi var klara så förflyttade vi oss in till tv-rummet för att lassa in lite paj =) hoppas din lördag varit bra! Ta hand om dig!! Kram.

Härliga höst!

Kategori: Allmänt

Idag är en sådan där härlig och underbar höstdag! Vi spenderar den just nu ute i mormor och morfars trädgård.

Fredag hos oss..

Kategori: Allmänt

God fredag kväll! Har du haft en fin dag? Fredagen är här och kvällen har kommit. Vi har det lugnt i huset. Filippa går runt och små dansar åt musiken från hennes leksaker och Wilma sitter och fifflar med sin symaskin samtidigt som hon kollar på bolibompa. Filippa ska snart sova medans Wilma får vara vaken längre. Har inga planer alls för helgen utan får ta den som den kommer. Blir lite god mat om nån timma och sedan sambo mys i soffan. Hoppas som sagt din dag varit bra och fortsätt ha en fin fredagskväll! Kram.

Kanelbullens dag!

Kategori: Allmänt

God torsdag kväll min vän! Haft en bra dag? Kanelbullens dag idag. På jobbet bakades det bullar med alla barnen och gott blev det! Väl hemma så hade även sambon köpt bullar så man kan säga att jag ätit kanelbullar så det räcker ett tag framöver =) sitter just nu i soffan, men en varm kopp te och ishockey på tv. Finns säker bättre program att se, men i bland får man ju bara ge med sig, haha! Nä då, jag har inga problem att se hockey, och är så trött ändå så det kvittat faktiskt vad vi tittar på för nått. Imorgon är det fredag, igen!! Känns som om veckan precis börjat så kommer fredagen. Men skönt är väl det på sätt och vis. För hur mycket man än gillar sitt jobb så är det ju familjen man lever och trivs allra allra bäst med! Hoppas du haft en fin torsdag och att vi hörs imorgon igen! Kram.

Grattis morfar!

Kategori: Allmänt

Godkväll! Idag är det den 3 oktober och min morfar hade idag fyllt 80 år om han levt! Så tråkigt att han inte överlevde sin 80 års dag som vi planerat hur och vart vi skulle ha firat den. Men jag sänder en varm och kärleksfull hälsning till honom och tänker på honom massor!! Idag är hans dag! Annars så har vi gjort lite blandat under dagen. Morgonen spenderades med ett litet besök på vårdcentralen då Filippa skulle kolla sin fot. Sedan tog jag barnen, som är lediga idag, till överum. Där spenderade vi några timmar hos Diana och Isabella. Vi åt lunch tillsammans och snackade massa skit! Gjorde ett mindre roligt besök hos dr. gyn. Där hon trodde att jag hade fått cellförändringar. Prov togs, så nu är det bara att vänta tills dom är färdiga! Dennis har nu åkt till Vimmerby för att kolla hockey. Jag har lagt en trött Filippa i sin säng och snart är det även dags att lägga Wilma. Hoppas din dag varit bra! Kram.