mammaprutt

Om mys frukost..

Kategori: Allmänt

Godmorgon.. Äntligen fredag. Har en lång jobbdag framför mig. Men jag startar dagen med en mysig och lugn frukost med den minsta men gladaste sällskapet denna morgon! Wilma är också glad idag, men istället för att äta frukost just nu så ville hon leka lite med sin mimmi som hon köpte i Paris! =) önskar dig en fin fredag! Kram.

Tomtarna tar över..

Kategori: Wilma

God kväll.. Hur har din onsdag varit? Min har varit en aning stressad faktiskt. Och tanken på att jag jobbar till 16.30 imorgon och har stängning på fredag, vilket innebär att jag jobbat till kl 18, gör mig såå trött! Men bara att bita i äpplet och försöka hitta lite kraft. BVC besöket idag gick jätte bra. Vågen landade på exakt 14.300 gram och hon är 85 cm lång! Det är en rejäl gulklimp vi har =) haha. Och hon är såå underbar! Ett helt klart OK i boken blev det =) resten av kvällen har gått åt att plocka fram lite ljusstakarna och några tomtar. Hade först tänkt ta det imorgon, men kommer vara så trött så skönt att få set gjort. Wilma blev lyrisk när jag kom in med kartongerna från förrådet =) hon som sagt älskar julen och alla dessa tomtar som just nu tar över vårat hem =) nädå, så farligt är det faktiskt inte. Jag tycker barn måste få uppleva julen och känna att den nu är på väg. All inredning och trender skiter jag faktiskt i. Jag bor i mitt hem och jag har 2 barn. Självklart vill jag ha snyggt och rent omkring mig. Men det är inget visningshus som jag bor i och det är heller inte taget från en katalog! Vi bor, lever och skapar minen i detta hus! Vill inte att mina barn bara ska komma ihåg hur mamma gick och städade hela tiden eller hur perfekt det hela tiden skulle vara. Nopp nopp! Så några tomtar har som sagt tagit sig plats i vårat hus! =) på lördag är det som sagt första advent med, så då kan vi börja tända första ljuset. Sen lär det väl bara säga poff pang så är julafton här! härligt =) kram.

https://cdn2.cdnme.se/cdn/8-1/3493471/images/2012/pic_50b66cfde087c31affd266cd.jpg" class="image">

https://cdn3.cdnme.se/cdn/8-1/3493471/images/2012/pic_50b66cfd9606ee36a5e6b3a9.jpg" class="image">

Jobb jobb och jobb..

Kategori: Allmänt

Hej fina du! Dagarna dom bara rusar förbi. Redan onsdag imorgon och halva jobbveckan har redan gått. Skönt med helg igen. Men va läskigt tiden går ibland! Har börjat ta fram julgardiner och på torsdag åker ljusstakarna och stjärnorna upp. Trotts luciasånger som övas om och om igen på jobbet så finner jag inte riktigt någon julkänsla. Men hoppas att den infinner sig lite mera i helgen, när första advent är och julkalendern äntligen (enligt Wilma) drar igång. Lite kul att årets kalender är Mysteriet på Greveholm. Kommer ihåg lite utav det förra gången det gick på tv. Sååå, vi får väl se om det är bra eller ej =) hur som haver.. Wilma och Filippa bakade pepparkakor med mormor förra helgen. Osså ega, (också dega) va orden som kom från Filippas mun när hon såg mamma lägga upp pepparkaksdegen och kavlarna på bordet. Hon älskade att kavla ut och baka. Men degen gillade hon inte!! Wilma kan man säga gillade allt, både baka OCH degen =) haha. Och fina blev dom. Duktigaste wilma som verkligen äääääälskar julen och allt som har med den att göra! =) nu är det bara lussebullar kvar att baka och ett pepparkakshus. Men pepparkakshuset ska Wilma göra tillsammans med hennes farmor. Fy, ögonen går redan i kors på mig, 20.37?!!! Men varför gå efter klockan. För några veckor sedan gick jag ju och la mig vid 18!! =) får helt enkelt lyssna på kroppen ibland! Önskar dig en fin tisdagskväll. Så får vi se om vi hörs imorgon igen! Då väntar BVC besök =) kram.

Nöjd..

Kategori: Allmänt

Köpte en fin ljusstake/kandelaber idag. Så nu lyser det upp fint både till frukosten och middagen. På tal om middag så står kocken i våran familj, det vill säga dennis och lagar fredags maten just nu. Kan säga att jag är rätt så bortskämd när det kommer till det! men han tycker det är kul med mat så jag låter honom hålls =) fortsatt trevlig fredag kväll! Kram.

Dessa läkare..!!

Kategori: Allmänt

I tisdags kväll va vi på vårdcentralen som jag tidigare berättat och fick penicillin utskrivet för svinkoppor. Dagen efter jag tvättat bakom örat så blev det mycket bättre. Min tanke om att det var svamp och inte svinkoppor blev då allt mer stark! Men eftersom läkaren sagt svinkoppor och penicillin så antog jag att så fortfarande va fallet. Men idag klarade jag inte av detta längre. Men inställning till 100 % att detta absolut inte är svinkoppor, ringde jag vårdcentralen igen och bad om en extra titt. Och hör o häpna! Det va svamp, INTE svinkoppor! Hur i hel---ete kan en läkare skriva ut penicillin på en gång till en sån liten tjej för svinkoppor som inte ens är svinkoppor?! Har dom ingen koll alls?! Hur som haver, jag fick rätt och kan nu lämna mitt barn på dagis igen på måndag (som varit hemma i 3 dagar, MED SVAMP) med vetskapen om att hon inte kommer smitta någon med svinkoppor! Kram.

Frukost..

Kategori: Allmänt

Godmorgon fina du.. Sitter med mina barn i frukostbordet. Kan säga att det inte händer så ofta på en vardag. Varannan fredag bara =( tur att vi har helgerna tillsammans! Det härliga med denna årstid är mörkret som vi kan fylla med hjälp av ljus. Har tänt några på frukostbordet. Barnen fylls utav lugn och Wilma sitter till och med o nynnar julsånger. Vill önska dig en fin fredag! Kram.

Vi fortsätter..

Kategori: Allmänt

När Wilma nästan ätit klart sin penicillin så går vi på en kur för Filippa istället. Men inte för halsfluss/scharlakansfeber utan för svinkoppor! Japp.. Igår när jag kom hem från jobbet så såg jag att hon va lite varig bakom örat och jätte röd. Några små, små prickar runt om också. Så ett besök på vårdcentralen senare på kvällen blev det. Och där sa läkaren att det var svinkoppor! Så penicillin blev det att hämta ut på apoteket idag, och jag kan säga att hon absolut inte vill ta den!! Hon va duktig först gången och va villig att pröva. Men hon spydde nästan Lillfisen =( så efter det har det inte gått nått vidare bra alls! Wilma däremot har varit jätte duktig på att ta sina tabletter. Hon va lite bökig dom första dagarna, men sen har det gått jätte bra! Så hon är färdig imorgon! Filippa har varit hemma med mig idag och imorgon ska hon vara hemma med pappa Dennis. Får hoppas att dom kan pula i sig medicinen så hon kan bli bra snart. Har ju hört att svinkoppor är jätte svårt att bli av med! Suck.. Bjuder på två bilder där du ser hur Filippa vänder sig bort och vägrar ta medicinen. Äckligt säger hon gång på gång. Gumman..

Drömma sig bort..

Kategori: Allmänt

Hej söndag! Idag är en sådan dag som jag flera gånger drömt mig bort till varmare länder! Är såååå sugen på att bara ta min familj och flyga iväg. Saknar värmen, de varma vattnet, dagsutflykterna, sena kvällar med främmande dofter som luktar både gott och intressant, restaurangerna, musiken, lugnet.. Listan är låååång! Julen är snart här, vilket också är jätte mysigt. För tro mig, jag älskar julen! Men att bara ha min familj nära utan alla måsten, och barnen har kul varje dag och ser nya spännande saker, det saknar jag! Veckan i Grekland/Rhodos DEN saknar jag..!

Om gårdagen och dagen.

Kategori: Allmänt

Hej där! Har du haft en bra lördag? Igår kväll va en mycket trevlig kväll. Spenderade den med familjen Nilsson/Livh. Barnen lekte på bästa sätt och vi vuxna satt kring bordet länge, pratade och åt gott. Eftersom barnen höll lådan ganska länge så blev det sovmorgon imorse. Vilket vi alla tackar för. Dagen idag har mest bestått i att städa och ändra om lite. Maten mitt på dan stod barnens farmor för så lunchen slapp vi laga själva. Oerhört skönt ibland. Kusinen med föräldrar var där. Så barnen lekte bland annat häst och bjöd på fin sång. Väl hemma slängde jag ihop lite dag så Wilma och Filippa kunde sysselsätta sig medans jag små plockad lite och Dennis kollade fotboll. Nu sover Filippa och vi andra ska om en stund börja laga lördags maten. Den som vi äter tillsammans lite senare på kvällen. Med tända ljus och lite gott att dricka. Hoppas din lördag varit bra! Kram.

Dom bästa!

Kategori: Allmänt

Kärlek, kärlek, kärlek, det är vad som finns mellan våra underbara barn. Världens finaste små flickor. Om ni bara kunde ana hur mycket vi älskar er! Det värmer enda in i själen att se dom här två tillsammans. Och man ser hur mycket dom verkligen älskar varandra! När Filippa vaknar på morgonen så är det till 90% alltid ordet Imma (Wilma) som kommer ur hennes mun. Dom pussar varandra, leker med varandra, byter lördagsgodis med varandra, ja det mesta gör som tillsammans! Och dom har sååå kul ihop. Självklart vill Wilma vara ifred då och då men man kan säga att i stort sätt är dom tillsammans mest hela tiden. Wilma är verkligen världens bästa storasyster. Hon tar hand om Filippa och lär henne allt från nya ord till hur man tar på sig skorna och dansar prinsessdanser. Och leka körragömma (stavas det så?) bara ääääälskar Filippa att leka med sin storasyster. Jag hoppas innerligt att dom fortsätter på denna bana. Att dom fortsätter att älska varandra, ta hand om varandra och finnas till hands för varandra. För den kärleken som dom har till varandra just nu och har haft sen Filippa föddes, den är obeskrivlig. Älskade barn, vi älskar er!

Scharlakansfeber och halsont!

Kategori: Allmänt

Hej fina du! Vet att jag varit jätte dålig på att blogga sista tiden. Men det har varit såå lite sömn på nätterna, kombinerat med mycket jobb och sjukstuga. Brukar inte gnälla över sömnen, för förr eller senare så får jag säker sova ordentligt på nätterna, men just nu är jag fruktansvärt trött på kvällarna!! Och inte nog med det så har jag fruktansvärt ont i halsen!! Wilma var jätte dålig i helgen. 40 graders feber och lite ont i halsen sa hon. Med detta sagt så åkte vi till doktorn på söndag kvällen och kåvepenin skrevs ut. Halsfluss var svaret. Men igår när jag klädde av henne för att bada så ser jag att hon är helt full med utslag på kroppen. Scharlakansfeber!! Så i måndags var Dennis hemma med henne och igår o idag har min underbara mormor ställt upp och varit barnvakt. Hon kommer kl 07 på morgonen och är till kvart i fem på eftermiddagen då vi kommer hem från våra jobb. Vilken klippa!! Världens bästa mormor!! Med detta sagt så ska jag krypa ner i min säng och försöka få lite sömn. Halsen värker som sagt fruktansvärt och att svälja är en ren plåga!! Att panodilen också är slut gör ju inte saken bättre! Men men.. Hoppas på en bättre dag imorgon! Kram.

Sjukstuga och alla pappors dag!!

Kategori: Allmänt

Hej söndag! Idag är det grått och trist ute. Men det passar oss bra då det är sjukstuga här hemma. Wilma har fortfarande feber. Inte lite feber heller utan närmare 40 grader så fort iprenen går ur kroppen på henne. Annars säger hon bara att hon har lite ont i pannan. Inte förskyld eller nått sånt. Så nått är det ju. Skruttan min! Sedan är det ju fars dag idag! Grattis fina pappa på dagen! Pappan i våran familj jobbar även idag. Så Filippa är hemma hos mormor och morfar o leker lite medans jag tar hand om stora prinsessan. Hon behöver mammamys och någon som stryker hennes hår när allt bara känns jobbigt. Hoppas innerligt att det blir bättre tills imorgon! Så hon får må lite bättre. Tills dess fortsätter vi med Ipren och dricka med is i! Hoppas ni har en friskare söndag än vi! Kram.

Dagen efter och feber..

Kategori: Allmänt

God lördag kväll! Här hemma görs inte många knop idag. Trött efter en jätte rolig och mycket trevlig gårdagskväll. Skrattade så jag fick ont i käkarna till och från. Tack alla fina flickor som var med!! Nått som är mindre roligt är att Wilma fått tillbaka sin feber idag. 39,4 låg den på nyss och hon börjar gnälla om magvärk igen! Vad är det som händer där inne i hennes lilla kropp? Just nu ligger hon och jag i soffan och tittar på lördags bompa. Dennis och Filippa är och handlar lite inför våran plankstek som ska tillagas senare. Därefter blir det "så mycket bättre" och sedan sängen för lite sömn!! Hoppas du haft en din lördag. Kram.

Utgång!

Kategori: Allmänt

Hej finaste du! Nu är ansiktet på och jag står och väntar på Malin o Jessika! En kväll med start hos Linnea och sedan middag på guldkant står på agendan! Kul =) annars har dagen bestått av jobb och ett gyn besök. Där en cysta på 5 cm hittades! Ska avvakta 4 veckor då jag har fått en ny tid. Och har den blivit större så är det operation som gäller. Men men, nu party party!! =) trevlig fredag!! Kram.

Hemma igen!

Kategori: Wilma

Hej fina du! Igår eftermiddag kom vi hem igen. Wilmas värden va lite höga så dom ville bland annat utesluta blindtarmen. Men dagen efter, alltså igår, så blev hon bättre. Självklar lite ont i magen, men inte alls så påverkad som hon va på kvällen då vi åkte in till sjukhuset. Hon gnällde även om halsont på kvällen så tror att det är ett virus som satt sig i kroppen. Så idag har hon och jag varit hemma och myst lite, medans Filippa lekt på dagis! Var även på utvecklings samtal för Filippa idag. Och dom hade bara gott att säga om våran lilla skatt. Hon är sååå söt våran lilla plutt!! Och hon snappar upp saker på en gång och har ett jätte bra minne! Ord pluppa ur hennes mun mer och mer nu. Hon säger självklart mamma och pappa. Men även imma (Wilma) ippa (Filippa) tack tack, jacka, indel (spindel) och mycket mera. Igår va hon så rolig. Vi var på övervåningen och plockade lite. Så tittar jag in på toaletten för att se vad hon höll på med. Då har hon tagit upp toalett locket och försöker få av sig byxorna. Det går dock inte jätte bra, då blöjan är lite ivägen. Jag och dennis står i dörröppningen och smygtittar. Hon får syn på oss och ler. Sedan säger hon -issa.. Ippa issa.. =) haha hon skulle allt kissa på toan! Så Dennis tar av henne blöjan och sätter henne på toan. Hon sitter där i nån halv minut och håller i Dennis. Sedan säger hon -näää.. Inge iss! Haha =) söt unge! Har verkligen två små solstrålar och jag älskar dom sååå mycket!! Vet inte om jag berättade det för dig. Men Wilma frågade mig härom veckan om jag visste hur mycket hon älskade mig. Då sa jag nä.. -Ända till Stockholm och tillbaka, och så till Grekland, sa hon! Haha! Gullunge! Va jag älskar er!! Nä, nu ska jag ta mig lite te och sätta mig framför tv:n. Igår gick jag och la mig kl 18, då sömnen inte blev så bra under sjukhus natten. (ingen alls vill säga) men idag ska jag allt se "Berg flyttar in" innan jag lägger mig! Hoppas du haft en fin onsdag! Kram.

Sjukhusbesök..

Kategori: Wilma

En natt på sjukhus.. Väntar på provsvar så får vi se vart denna dag ger oss.

Jobbig dag..

Kategori: Allmänt

Hej fina du! Idag ringde det på förskolan, från en annan förskola, nämligen förskolan där mina små älsklingar går. Wilma mådde inte alls bra och behövde åka hem. Ont i pannan, magen och feber. Dennis åkte från jobbet och hämtade hem dom båda. Och när han kom till förskolan så låg hon på en madrass och sov??!! Att Wilma sover mitt på dagen är då verkligen inget vanligt, utan ett stort tecken på att hon inte mår bra!! Min älskade, älskade plutt. Väl hemma har hon suttit i soffan med sitt täcke och nu sover hon, i våran säng. Hon och jag blir hemma imorgon. Filippa får gå till dagis några timmar så Wilma får vila lite ifred. Filippa och Wilma ääääälskar varandra. Och Filippa vill vara med Wilma hela tiden. Och just av den anledningen tror jag att det blir bra om hon får vara på dagis ett tag, så Wilma får egen mamma tid och ompyssling. Samt några timmar utan en älskad lillasyster som ska klänga i knät och skrika i hennes öra =) men som sagt, det blir bara några timmar, för det kommer kännas lustig i mamma hjärtat att lämna henne på dagis när man ändå ska vara hemma. Men åter igen, Wilma behöver nog lite lugn och ro. Nu ska jag gå och titta till henne, sedan ska jag sätta mig framför tv:n och mumsa choklad. Fina grannen var inne med gott gott som tack för att vi tog hand om deras katter. Hoppas du haft en bättre start på veckan än vad vi haft! Kram.

Mätt, mätt och åter mätt..

Kategori: Allmänt

God kväll! Nu har vi ätit så vi håller oss en vecka framöver =) gott gott gott! Wilma hade haft det jätte kul på bowling kalaset. Och när kalaset va slut så gjorde hon självklart också oss sällskap hemma hos Unnis. Dom tre kusinerna (som om några månader snart blir 4) lekte och hade kul ihop. Nu ligger dom små i sina sängar och vi sitter i soffan. Just nu båda med sina mobiler i handen. Men klockan 20 börjar solsidan och det ska vi se tillsammans =) haha. Hoppas du haft en trevlig helg. Ta hand om dig!! Kram.

Middag hos Unnis!

Kategori: Allmänt

Wilma är på kalas och henne hämtar vi kl 15. Men just nu vankas det middag hemma hos gamlemormor Unnis! Filippa är i full gång att utforska bestick med mera =)

Denna tokunge!!

Kategori: Filippa

Att vi har en riktig liten smörtjuv i huset fick jag reda på när jag kom ut till köket och fick se denna lilla tokungen! =)

God morgon lördag!!

Kategori: Allmänt

Vi har avklarat en hel del denna morgon. Men morgonen har ändå gått i lagom tempo. Vi började med en riktig pannkaksfrukost, där minnen från greklandsresan väcktes till liv. Åh, va jag längtar tillbaka. Sedan åkte vi och handlade födelsedagspresent, då Wilma ska på kalas imorgon! Filippa sover middag och när hon vaknat och ätit lunch så blir det fika date hos vännerna Jimmy och Carro, o lille Melker såklart =) en tripp till faster sara ska det också bli idag. För igår ringde hon och sa att hon hade handlat massa godis till barnen. Så omtänksam och gullig. SEDAN har det nog hunnit blivit kväll och då ska ljus tändas på gravar och katterna i huset brevid ska få sig lite mat. Wilma och jag är nämligen kattvakter denna helg. När barnen sedan somnat för natten blir det tid över till att bara vara tillsammans, jag och D. Nått gott att äta och lite vin på det! Trevlig lördag! Kram.